Opmerkelijke Zaken, week 18 – 2023

In Opmerkelijke Zaken, week 18 – 2023 gaat het over gesnurk als playlist, chips, een flipbook, theezetmachines en schilderen met je haar. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Muziek maken kan op Beepbox.

Vind kinetische typografie Eyecandy.

Spelen met de elementen kan op Sandspiel.

.Ana, een 26-jarige vrouw uit Mexico heeft een playlist gemaakt van het gesnurk haar 33-jarige vriend Luis. Je kunt de playlist beluisteren via Snoring Machine, de artiestennaam van Ana.

Gekke AI afbeeldingen kan met PicFinder. Type gewoon wat trefwoorden in en er komt een aantal plaatjes uitgerold.

Taquitos is een website over snacks en chips. De site bestaat al meer dan 23 jaar. In totaal hebben de redacteuren al meer 10.592 snacks gegeten en beoordeeld. Die snacks zijn ingedeeld in 86 categorieën. Nog meer cijfers: De snacks komen uit meer dan 90 landen en worden gemaakt door 1924 bedrijven.

Andymotion heeft een flipbook gemaakt dat bestaat uit 900 bladzijden. En twee stippen zitten elkaar achterna,

Op Teasmade vind je alles over thee en theezetmachines. Hieronder een afbeelding van de Goblin Teasmade D25c Queen Anne uit 1967. Maar er zijn er nog veel meer, want de geschiedenis van de theezetmachines begint in 1891.

theezetmachine

Harry Belafonte is afgelopen week overleden. Hij was zanger, acteur en drummer. Hij liet zijn drumkunsten zien in de Muppet Show waar hij een drumwedstrijdje deed met Animal.

Xie Rong schildert. Daarbij gebruikt ze geen kwast of penseel, maar ze gebruikt haar haar. Het is kunst. Ze is trouwens niet de enige die schildert met haar haardos. Ook Jerrett Key deed het.

Waarom moet pingpongtafels altijd rechthoekig zijn en tafeltennisbatjes altijd een beetje rond ovaal. Dat kan toch anders en in ieder geval veel creatiever. Het ontwerpbureau Nedj uit Frankrijk bedacht tafels en batjes in andere vormen. Zo wordt tafeltennis ook een stuk creatiever. Via Toxel.

 tafeltennisbatje