Site pictogram Pasa Bon !

Opmerkelijke Zaken, week 18 – 2022

In Opmerkelijke Zaken, week 18 – 2022 gaat het over een sonnet, de Bauhaus vierkanten, natte vloeren Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Lekker nostaligisch: deze ouderwetse 68K Mac.

Niche museums is een overzicht van musea die zich richten op één specifiek onderwerp en waar de kans groot is dat je de oprichter van het museum zal ontmoeten. Ray Bandar’s Bone Palace en Teddy Bear Kingdom zijn 2 van die niche musea

Een sonnet is een veertienregelig metrisch gedicht. Het is waarschijnlijk de meest populaire dichtvorm in de westerse letterkunde. Je kunt zelf aan het rijmen slaan, maar er ook eentje automatisch laten genereren met de Sonnetten Generator.

Trash embroidery, oftewel borduren met afval. Het is werk van de Zweedse kunstenaar William WK. bekijk hieronder drie van zijn borduurwerken. Via Brown Paper Bag.

Homage to the Square is een serie werken van Bauhaus kunstenaar Josef Albers. De serie bestaat uit meer dan 1000 schilderijen die hij maakte tussen 1949 en 1976. Ieder werk is op dezelfde wijze opgebouwd. Door de kleuren lijken bepaalde vierkanten naar voren te komen en andere juist weer naar de achtergrond te verdwijnen. Bekijk het op de video hieronder.

De Britse kunstenaar Patrick Hughes is bekend om zijn uitvinding van een unieke optische illusie die hij de reverspective noemt. Hij maakt driedimensionale reliëfschilderijen die meestal bestaan uit stompe piramides. In die schilderijen staan ​​objecten die het dichtst bij de toeschouwer lijken, in feite het verst weg in de fysieke ruimte. Hughes speelt met perspectief en afstand en zet daarmee de kijker op het verkeerde been.

Bekijk hieronder zijn werk Superduperperspective.

Opgelet natte vloer! Er zijn tal van borden en pictogrammen die aangeven dat een vloer net gemopt is en dat je moet uitkijken! Student Elena Kamas van de Stanford University heeft foto’s van dergelijke waarschuwingsborden verzamel. Cuidado Piso Mojado!

Opgelet: natte vloer! Bron afbeelding Wikipedia
Mobiele versie afsluiten