Opmerkelijke Zaken, week 18 – 2020

In Opmerkelijke Zaken, week 18 – 2020 gaat het over een golf, de anderhalvemetermaatschappij, een bijzondere supermarkt en urineren in 21 seconden. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

De golf van Jason Davies.

Hou je niet van elektronische muziek? Neem dan eens een kijkje op Electronic music for people who don’t like electronic music.

1meter50 is de website Danica Mast. Zij onderzoekt hoe je gedrag in de openbare ruimte kunt beïnvloeden en verzamelt ze foto’s van hoe we die die anderhalvemetermaatschappij in de praktijk kunnen doorvoeren.

Doe-het-zelf achteruitkijkspiegel

achteruitkijkspiegel
Afbeelding via VectorVille

Thuiswerken betekent veel videobellen, skypen en zoomen. Wil je een stuk belezener lijken dan je daadwerkelijk bent tijd dan kun je achter je deze nep boekenkast plaatsen.

Kunstenares Ýrúrarí uit IJsland maakt gebreide mondkapjes in bijzondere vormen. Hieronder twee exemplaren. Via Brown Paper Bag.

mondkapje
mondkapje

Rocky Bergen houdt van oude vintage computers. Maar die zijn natuurlijk niet meer te verkrijgen. Daarom bouwt hij ze zelf. Van papier! En hij stelt de bouwplaat ook anderen beschikbaar. Wil je ook een Apple II uit 1977 of een Commodore Amiga 500 uit 1985? Download ze dan als bouwplaat en ga zelf aan de slag!

bouwplaat

Oma van 87 die lijdt aan Alzheimer mag niet naar buiten vanwege de coronacrisis, maar ze wil heel graag boodschappen doen. Daarom besluit haar zoon en zijn gezin een supermarkt in huis te bouwen, zodat ze even lekker kan gaan shoppen.

Hu, Hé, Huh, He… Iedere taal kent wel zo’n dergelijke woord. Het is universeel!

Wist je dat alle zoogdieren hun blaas legen in ongeveer 21 seconden. Dat geldt voor een kleine veldmuis tot een grote olifant.

Deze vrouw doet ongeveer 21 seconden over haar plasje. Bron afbeelding Isaac Cruikshank via Wikipedia

Thomas Trum maakte gebruik van bijzondere manieren om te schilderen. Beetje graffiti-achtig en ongebruikelijke tools. Bekijk hieronder de mega kleurenwaaier die op de muur schilderde.

De snelweg die gebruikt wordt door miljarden weggebruikers: insecten, muggen, lieveheersbeestjes, vliegen, bijen en meer verkeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *