Esher metamorfose

Opmerkelijke Zaken, week 18 – 2018

In Opmerkelijke Zaken, week 18 – 2018 gaat het over  het alfabet van Braun, de museum laars, een ritmische oksel, het matras voor op de weg en het laatste rietje! Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken, lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 18 – 2018

Deze week hebben de volgende opmerkelijke zaken voor je verzameld.

Hoeveel zonnepanelen heeft een land nodig om in zijn energiebehoefte te voorzien?

Albert Heijn experimenteert met een trage kassa: een kassa voor mensen die geen haast hebben!

Het gaat echt veel beter met de wereld. Lees de 50 bewijzen.

Alfabet van Braun producten die ontworpen zijn door designer Dieter Rams. Particle (Gao Yang) heeft het Braun alfabet ontworpen.

Braun alfabet
Afbeelding via Blog Jeroen Apers

Tekentruc. Het hoofd is de maat!

tekentruc
Afbeelding via Swiss Miss 

Vroeger waren Dr. Martens werklaarzen en tuinschoenen. Tegenwoordig is dit merk uitgegroeid tot icoon van diverse subculturen. Ze zijn zelfs in het museum te vinden. Zo heeft de Tate Gallery of London de opdracht gegeven om kunstzinnige Dr. Martens te ontwerpen. De 1460 laars is opgesierd met elementen van het schilderij ‘Tuin der Lusten’ van Hieronymus Bosch.

Dr Martens
Bron afbeelding: Open Culture

Rocky Byun is evenwichtskunstenaar en zijn YouTube-kanaal staat vol met video waarin hij zijn balanceer kunsten vertoond met fietsen, stokken en andere objecten. Zijn meest geliefde voorwerp is wel de glazen fles. Hieronder zie je een voorbeeld van zijn evenwichtskunsten.

Gaten in de weg.. een drama voor de automobilist. Je hele auto gaat naar de knoppen. Yea Patch heeft een tijdelijk oplossing bedacht. Leg in de gaten een klein matrasje, de zogenaamde Thumb Pad. Dit voorkomt dat de gaten nog groter worden en de auto beschadigd raakt.

Plastic rietjes zijn slecht voor het milieu. Weg met die plastic rietjes. Geniet van je allerlaatste rietje met Final Straw.

Jonge muzikant gebruikt zijn oksel als ritmesectie.

 Eva Cassidy – Over The Rainbow

Zelf een echte Escher metamorfose maken. Het kan op de Metamorfose machine.

Esher metamorfose
Bron afbeelding:Pedro Ribeiro Simões via Flickr

Vliegeren in Trinidad en Tobago. Lang niet zo saai als in Nederland.
https://youtu.be/fL7rasVAzT0