Opmerkelijke Zaken, week 17 – 2023

In Opmerkelijke Zaken, week 17 – 2023 gaat het over Yeah, supermarktmuziek, Fanta parfum, een catographer en spiked jeans. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Bekijk een willekeurige luchthaven.

Bereken de CO2 uitstoot van jouw site op image carbon.

Doe de Food Disgust Test en kom erachter hoe vies je bent van bepaald voedsel.

The Great 78 Project is internetarchief van 78-toerenschijven. Oude muziek met veel gekraak.

Mark Davis heeft een vreemde verzameling is. Eind jaren tachtig ’80 en begin jaren ’90 werkte Davis voor warenhuisketen Kmart achter de klantenbalie. Om de kooplust te bevorderen werd in de winkel achtergrondmuziek afgespeeld. Die muziek stond toen op cassettes. Die cassettebandjes werden continu afgedraaid en als ze versleten waren, werden ze weggegooid. Davis duikelde die bandjes op uit de prullenbak en startte een verzameling met supermarktmuziek.

Een liedje dat helemaal gemaakt is uit Yeah samples en later ook uit no samples. Het nummer is gemaakt door YouTuber There I Ruined it

Fanta doet niet alleen in frisdrank, maar sinds 13 april ook in parfum. De geur is gebaseerd klassieke Fanta Orange en ruikt naar de zoete frisse sinas.

Kapsel als je van een beetje kleur houdt. Meer bijzondere kapsels vind je op het Instagram account van Cassie Carey

Nils Jacobi noemt zich catographer. Dat is een kattenfotograaf. Hij heeft inmiddels meer dan 10.000 kattenfoto’s en videoclips gemaakt waarin katten de hoofdrol spelen. Chek de bijzondere kattenfotografie van Nils Jacobi op zijn website en op YouTube, Instagram, TikTok of Facebook. Bekijk hieronder een filmpje met boze katten

Heb je een elektrische gitaar, maar geen elektriciteit? Hoe bespeel je die gitaar dan? Muzikant Germán Canyelles gebruikt de fietsgenerator van Low-tech Magazine.

Done by Doug maakt unisex fashion van gerecyclede materialen. Deze spike jeans bijvoorbeeld. Volg Done by Dog ook op Instagram. Via Weird Universe.