Opmerkelijke Zaken, week 17 – 2022

In Opmerkelijke Zaken, week 17 – 2022 gaat het over ruïnetoeristen, een schommelstoel die breit, een Orang Oetan die zaagt en een online ouijabord. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Op Iconmap vind je 425.909 favicons.

Via de site Wildflower kun je online je geliefde een bloemetje geven.

Gas en olie: Wie produceren het? Welke landen nemen Russisch gas en olie af? Check de infographics op Information is Beautiful.

Het online magazine de HTML review publiceert poëzie, fictie, non-fictie, grafische verhalen en experimenten die afhankelijk zijn van internet als medium. Lees bijvoorbeeld et Anonymous Animal is een gedicht dat je kunt lezen met behulp van je browser.

Orang Oetan leert houtzagen met een handzaag

Kat met handen.

Een ouijabord is een bord met de letters waarmee je in contact kunt treden met de doden en geesten. Het bord werd eind negentiende eeuw ontwikkeld en konden mediums contact leggen met overledenen via seances. Tegenwoordig kan iedereen een ouija bord aanschaffen om met de doden te praten. En het kan zelfs online. Via het dit digitale ouijabord kun je antwoorden krijgen op prangende vragen.

 Ouijabord
Een ouijabord uit 1987. Afbeelding via Wikipedia

Niet iedere vakantieganger zoekt het stand op. Er zijn ook reizigers die liever antieke wereld aandoen: Ruïnetoeristen. Zij bezoeken antieke wereld. Sommige van deze bouwwerken kun je natuurlijk nog steeds met eigen ogen bewonderen, maar van vele zijn er alleen restanten en ruïnes over. Hoe heeft die wereld er vroeger uitgezien? Bekijk op onderstaande video een aantal artistieke reconstructies, zoals de Kolossus van Rhodos, Pompeii, Machu Picchu, Chichén Itzá, het Parthenon en de Grote Piramide van Gizeh.

Een schommelstoel die wordt aangedreven door een breimachine die wintermutsen maakt. Klinkt vreemd, maar zo’n schommelstoel bestaat echt. De stoel heet de Rocking-Knit en is gebouwd voor ECAL’s tentoonstelling genaamd Low Tech Factory van Damien Ludi en Colin Peillex. De video vind je hieronder.