Opmerkelijke Zaken, week 17 – 2021

In Opmerkelijke Zaken, week 17 – 2021 gaat het over de neusafdruk van een hond, Stone Town in Zanzibar, de nieuwe Timelapse functie in Google Earth en de truc van een goede groepsfoto. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

De oude muis.

Honderden nutteloze en vreemde websites verzameld op Bored A Lot.

Lijst met McDonald’s producten

Maak een neusafdruk van je hond en upload die in de app NoseID. Iedere hond heeft een unieke neusafdruk. Als je hond wegloopt of verdwaalt kun je in de app je hond als vermist opgeven. Alle appgebruikers krijgen een melding. Vind je een loslopende hond, scan dan zijn neus en check of die overeenkomt met de vermiste hond.

Stone Town is het oude centrum van Zanzibar-stad, de hoofdstad van het eiland Zanzibar in Tanzania.Tot aan de 19e eeuw was het een belangrijk handelscentrum voor kruidnagels en de Arabische slavenhandel. het historische deel van Stone Town is sinds 2000 werelderfgoed. Bron: Wikipedia

De nieuwe Timelapse functie in Google Earth laat zien hoe de mens met de aarde is omgegaan. En dat is niet zo best! Timelapse toont aan de hand van miljoenen satellietbeelden hoe onze planeet door toedoen van de mens is veranderd. Timelapse bestaat uit miljoenen satellietbeelden van de laatste 37 jaar en brengt zo klimaatverandering in beeld. Zo is duidelijk te zien hoe natuur heeft plaats gemaakt voor industrie en steden steeds verder uitdijen als gevolg van de ongebreidelde bevolkingsgroei. Je kunt gletsjers zien smelten en ook de wereldwijde ontbossing is goed te volgen. Bron: Bevolkingsbalans

Hoe maak je een groepsfoto zonder dat iemand met zijn ogen knippert. Op de video wordt het uitgelegd.

Cantal Bakker startte 5 jaar geleden het fietsproject Pikala Bikes in Marrakech. Op deze manier helpt ze mensen zonder baan aan werk en doet ze iets om de luchtverontreiniging in te verminderen.