Opmerkelijke Zaken, week 17 – 2020

In Opmerkelijke Zaken, week 17 – 2020 gaat het over een lekkere puzzel, mondkapje van karton, houten schoenen en een schouderklopje. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Moet je thuiswerken en mis je jouw collega’s van kantoor? Sound of Collegues bied je misschien wat troost.

In het Museum van de Lineaire Economie kunnen bezoekers een kijkje nemen in het jaar 2050. Vanuit de toekomst kijken ze terug op de periode die voorafging aan de circulaire samenleving. Tal van consumptie-relikwieën staan uitgestald, er is een verhaal over de oververhitte huizenmarkt en het lied I am a material girl is te horen. Dat was allemaal toen, voor de omslag naar circulariteit. Helaas is dit museum niet meer te bezoeken het was een tentoonstelling. Maar wie weet, wordt het ooit werkelijkheid! Via: Down to Earth Magazine.

Tijdelijk kun je niet naar de kapper. Neem dan een pruik. Er is een handige site waar je een prachtige 18de eeuwse damespruik kunt ontwerpen. Ga naar Design a Wig en ga aan de slag.

pruik

Het is helemaal niet nodig om wc-papier te hamsteren. Je kunt het namelijk heel gemakkelijk zelf maken. Bekijk het procedé hieronder.

Ty Foster fotografeert honden. Onderstaande is uit de serie “Cone of Shame”.

Areaware, een designbureau uit Brooklyn heeft enkele smakelijke puzzels ontworpen, zoals een heerlijk hotdog,een kop koffie, een taartpunt of onderstaande dis

puzzel

Ontwerpers en designers storten zich en masse op de mondkapjes. Soms zit er een verrassend ontwerp tussen. Zoals de Bumask. Dit is een een opvouwbaar kartonnen mondkapje met vervangbaar filter en bescherming tegen besmetting met het corononavirus. De Bumask kun je zelf in elkaar zetten met behulp van het ontwerp op de site. Het filter kun je maken van beschikbare materialen.

Afbeelding via Design You Trust

Prachtige houtblokschoenen.

Voor 25 cent krijg je een schouderklopje.

Deze kok maakt een een heerlijk flan.

Deze gekookte eitjes zijn helemaal klaar met de coronacrisis. Ze willen vrijheid. En daar gaat onderstaand liedje dan ook over.

Bier en evenwicht: meestal een slechte combinatie. Maar hieronder gaat het goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *