katten van Andy Warhol

Opmerkelijke Zaken, week 17 – 2019

In Opmerkelijke Zaken, week 17 – 2019 gaat het over een zingende avocado, een zwevende boekenplank, duivelse maskers en de katten van Andy Warhol. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken, lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Shelf is de naam van een zwevende boekenplank. Deze boekenplank is ontworpen door de Japanse designstudio Yoy. En…. hij zweeft niet echt. Het is een truc!

Geborduurde tattoeages lijken net te zijn gemaakt met naald en draad. Maar dat is schijn. Bijzonder is het wel. Hieronder twee voorbeelden.

Ooit een rat onder de douche gezien. Lijkt toch net een mens!

In Nederland gooien we op Koningsdag toiletpotten. In Finland doen ze dat met mobiele telefoontjes. Het wereldrecord staat op naam van Tom Philipp Reinhardt. Hij gooide het mobieltje over een afstand van 136,75 meter.

Andy Warhol had in de jaren ’50 en ’60 samen met zijn moeder Julia Warhalo 25 katten. In 1954 een serie kattenportretten met de titel 25 Cats Named Sam en One Blue Pussy. Dit boek staat vol met aquarel tekeningen van katten en werd in een kleine oplage uitgebracht. Nu hebben Kidrobot en The Andy Warhol Foundation samengewerkt om drie van zijn iconische portretten van Warhol’s geliefde katten om te toveren tot knuffeldieren.

katten van Andy Warhol
Afbeelding via Plastic and Plush

Fotograaf Dimitar Karanikolov vloog met een drone over de Mexicaanse jungle. Bekijk de twee minuten Forest Therapy.

Bohemian Rhapsody van Queen uitgevoerd door Mariachimuzikanten
Mariachi Femenil Innovación Mexicana.

Deze kat is happy!

Luister naar de zingende avocado. Wel een beetje vals!

In de Mexicaanse traditionele dans gaat het vaak om de eeuwige strijd tussen goed en kwaad. Felipe Horta maakt al meer dan 30 jaar maskers. Deze duivelsmaskers worden gebruikt in de lokale dans van Michoacán om de duivel te weren

Ieder jaar bezoeken 3000.000 toeristen Venetië. Dat is heel veel. Want in de stad zelf wonen 60.000 inwoners. Venetië telt 124 eilanden, 183 kanalen en 438 bruggen. Ingewikkeld. Op de video hieronder zie je hoe Venetië ‘werkt’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *