Opmerkelijke Zaken, week 16 – 2021

In Opmerkelijke Zaken, week 16 – 2021 gaat het over lachende mensen, een bijzondere ijscotent, lichtgevende organismen en een rekenmachine op de cover. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Wet clap

Al typend muziek maken kan op Typatone.

Houd afstand, 1,5 meter graag oftewel 6 feet.

Op Viabundus zijn de Europese handelsroutes uit de Middeleeuwen in kaart gebracht.

Op iNaturalist vind je een verzameling lichtgevende organismen. Schorpioenen, korstmossen als papegaaiduikers lichten op onder UV licht. maar er zijn nog veel meer fluorescerende organismen.

Een machine met ritme. Aan het eind van de rit is er een stalen ketting geproduceerd.

Een lid van de maffia dat zich voor de Italiaanse politie schuilhield in de Dominicaanse Republiek, werd gearresteerd nadat hij gezin was in kookvideo’s op YouTube. Hij had een YouTube-kanaal waarop hij zijn Italiaanse kookkunsten liet zien. Op de video’s was zijn gezicht nooit te zien, maar wel, maar het waren zijn tatoeages die hem verraden.

https://youtu.be/YVxQMyhihEg

Waarom lachen mensen? In onderstaande video wordt het uitgelegd.

Axel Erlandson was een arbosculptor. Dat is iemand die bomen in een bepaalde vorm laat groeien. Groen kunst dus. Hij bouwde zelfs een attracteipark met die bijzonder gevormde bomen, getiteld The Tree Circus. Hieronder twee van die beeldhouwwerken.

arbosculptor
Bron afbeelding: Arborsmith, via
arbosculptor
Bron afbeelding: Donna S via Flickr

Best een leuk klusje om verfrollers schoon te maken.

https://www.youtube.com/watch?v=rj2UF1htAa0

De ijswinkel Crystal Ice Company in Pensacola Florida is gebouwd in 1932. De ijstent is zo lelijk dat het weer mooi wordt. Op 29 september 1983 werd het pand tot monument verklaard en werd ingeschreven in het U.S. National Register of Historic Places. Bron: Jeroen Apers

 ijswinkel

Een bijzondere cover van een magazine voor kinderen over rekenmachines. De cover is geïnspireerd op een Sharp calculator uit 1969.