pareidolie

Opmerkelijke Zaken, week 16 – 2019

In Opmerkelijke Zaken, week 16 – 2019 gaat het over een biertje drinken, leren typen en een hamburger in de ruimte. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken, lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Wil je een biertje drinken op een terras en kijk wat zon meepakken. Check dan Pints in the Sun of er je niet in de schaduw zit.

Wil je leren typen. Dan kan dat aan de hand 5 spelletjes waarbij kwellingen uit de Griekse mythologie centraal staan.

Hou je van schoenen en klassiek schoeisel? Neem dan eens een kijkje op het Instgramaccount Bespoke Addict van Lee Morisson. Hij is verslaafd aan schoenen en heeft een enorme verzameling. Hij koopt zelden een nieuw paar, maar altijd tweedehands en die moeten wel eens vermaakt worden. Dat laat hij weer zien op zijn videokanaal. Bekijk hieronder een deel uit die serie video’s

In 2012 stuurde 5 Harvard studenten een hamburger de ruimte in. Dit project werd Operation Skyfall genoemd. De missie mislukte en de hamburger landde meer dan 200 kilometer van de plek van de lancering.

Bijna niets erger dan een lege toiletrol. Daarom is Charmin Forever Roll bedacht. Dit is een enorme rol wc papier met zes keer zoveel toilet papier als een gewone rol.

De Britse kunstenaar Alex Chinneck heeft een vierkante gevel van een pand in Milan opengeritst! Meer over deze opengeritste panden van Alex Chinneck vind je op Bijzondere Huizen

Afbeelding via Escape Kit

Uit de losse pols een cirkel tekenen… Best moeilijk. Op The Best Circle kun je kijken hoe goed jij het onder de knie hebt

Op 20 april kun je gratis een nationaal park in de V.S. bezoeken. Wij hebben er niet zoveel aan. Veel te ver weg! Maar dat je behoefte aan hebt aan rust en stilte, is voor ons net zo begrijpelijk. Er zijn namelijk zoveel van de die dagelijkse kleine ergernissen die je moet doorstaan. Kijk maar naar de video.

De Stijl boeken

Afbeelding via Jeroen Apers

Wil je graag een Japanse lijkwagen aanschaffen? Er is een heel bijzonder exemplaar te koop.

Zie je overal gezichten in, zoals in onderstaand huis? Dan lijd je misschien wel aan Pareidolie.

pareidolie
Zie jij een gezicht in dit huis? Bron afbeelding: Sad and Useless

Deze mevrouw is intens lui.