vogelhuisje

Opmerkelijke Zaken, week 16-2018

In Opmerkelijke Zaken, week 16-2018 gaat het over de allereerste design bowlingbaan, campers als vogelhuisjes, klassiek concert voor mondharp en strijkers en waar gaan de mensen zoal aan dood? Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken, lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 16-2018

Deze week hebben de volgende opmerkelijke zaken voor je verzameld.

Tiny Forests zijn kleine stadsbossen die ongeveer net zo groot zijn als een tennisbaan. In een Tiny Forest wordt een groot aantal boomsoorten geplant voor een zo hoog mogelijke biodiversiteit. Onlangs werd op de parkeerplaats van de wijk Terwijde in Utrecht het tiende minibos geopend.

In Nederland, in Warmond om precies te zijn, opent morgen 19 april de allereerst design bowlingbaan. Bij Lucky’s Bowling kun je bowlen op de Rolls Royce onder de bowlingbanen.

Klik op de More Button voor meer. En wel blijven klikken…

Designstudio One Man, One Garage heeft een serie bijzondere  vintage camper vogelhuisje ontworpen. Het vogelhuisje is geïnspireerd op een 1974 Serro Scotty Hilander. Ook hebben? Surf dan naar Etsy.

vogelhuisje
Vogelhuisje van 1 man 1 Garage

Tafeltennisbatje met ogen is een foto van Yaratıcı fotoğraflar.

tafeltennisbatje
Afbeelding via Izmia

In 2016, gingen er wereldwijd zo’n 55 miljoen mensen dood. Meer dan de helft hiervan was 70 jaar of ouder. Maar waar gingen die 55 miljoen mensen eigenlijk aan dood? Op Our World in Data lees je het allemaal.

waar gaan de meeste mensen dood aan
Waar gaan de meeste mensen dood aan? Bron afbeelding: Nag on the Lake

Nyoooooooooooom…

Maria Constanza Ferreira maakte een korte film gemaakt op basis van beelden uit Google Street View. Vanuit een vast perspectief reis je de wereld over, waardoor het lijkt of je op één lange weg reist.

Na de hoofdmaaltijd, heb je trek in een toetje. Een lekker stuk taart bijvoorbeeld. De Cake Server dient het voor je op. Je hoeft er niet voor op te staan.

Johann Georg Albrechtsberger was  Oostenrijks organist en componist. Hij was een van de leraren van Ludwig van Beethoven. Hij schreef tussen een zevental concerten voor de strijkers en de mondharp.

Turkse journalist weet het verschil niet tussen een paddenstoel en een microfoon.

Bijzondere beelden van de Mexicaanse kunstenaars Diego Rivera en Frida Kahlo. De twee brengen een bezoek aan de marxistische Sovjet-politicus Leon Trotsky en zijn vrouw Natalia Sedova in Coyocoán, Mexico, in het jaar 1938.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de voorbereidingen van een Pianodrome. Dit is een amfitheater waarin 100 mensen kunnen zitten en dat helemaal is gebouwd uit oude piano’s.