Opmerkelijke Zaken, week 15 – 2022

In Opmerkelijke Zaken, week 15 – 2022 gaat het over de achterkant van vrachtwagens, vreemde Wikiweetjes en wees niet altijd aardig tegen anderen! Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Koffiezetten op zijn Italiaans? Check hier Italiaanse koffiemachines.

Back of your hand is een kwisje waarmee je kunt testen hoe goed je de straten in jouw omgeving kent.

Cybernetic Zoo gaat over de geschiedenis van de robots. je vindt hier een verzameling met cybernetische dieren en vroege robots. Van een mechanische elektrische olifant en robot stofzuiger tot onderstaande stoom loopmachine.

Een paramoji is een smileygezicht met gezichtsuitdrukkingen: een emoji met expressie dus. het leuk is dat je de emoties zelf kunt toevoegen en de paramoji ook kunt laten bewegen

paramoji animation

Een fez, in het Nederlands ook wel Turkse kap genoemd is een hoedje dat genoemd is naar de stad Fez in Marokko. De fez was ooit een symbool van het Ottomaanse rijk. Maar ze werden bijna overal verboden. Zo ook in de jaren ’50 in Egypte. Hierdoor verdwenen de fez-winkels. Toch is er nog zo’n fez winkel in Caïro, Egypte waar Nasser Abd El-Baset al meer dan 40 jaar dergelijke hoofddeksel maakt.

We willen bijna allemaal vriendelijk en aardig zijn. Toch is dat niet altijd handig en zorgt ‘aardig zijn voor anderen’, dat je er zelf ongelukkig van wordt. Soms moet je aardig zijn voor je zelf en strategisch egoïstisch zijn.

Waarom zijn er wereldwijd zoveel duiven? In onderstaande video over de duif, wordt antwoord op die vraag gegeven.

Vier jaar lang en duizenden kilometers verder, fotografeerde Eric Tabuchi de achterkant van vrachtwagens met letters van het alfabet erop totdat hij alle 26 letters bij elkaar had verzameld. Hieronder de eerste 12 letters. Via Kottke

alfabet vrachtwagen

Even een romantische aanval tijdens het roken. Dat los je als volgt op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *