Opmerkelijke Zaken, week 15 – 2020

In Opmerkelijke Zaken, week 15 – 2020 gaat het over kunst in tijden van quarantaine, slechte muziek, cirkels en nestkastjes. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Quarantaine portretten

Patatap is een leuk muzikaal spelletje met toetsenbord.

Morsecode leren. In een klein half uurtje heb je het onder de knie.

The Guidebook of Marine Debris is een site waarop afval uit zee is ’tentoongesteld’.

Waar stond je huis zo’n 750 miljoen jaar geleden? Check het op de Ancient Earth Globe.

Potloodkunst van Bashir Sultani. Via Toxel.

Potloodkunst
Potloodkunst

De Amsterdammers Anneloes Officier en Floor de Weger zaten na een paar dagen thuiswerken al met de handen in het haar. Ze wilden iets leuks bedenken voor de thuiswerkers en bedachten een challenge. En dat werd de volgende: Maak een schilderij na en laat anderen gaan dan raden welk kunstwerk het is. Deze challenge werd een succes en leidde Instagram-account Tussen kunst en quarantaine.

Tussen kunst en quarantaine

Een legpuzzel maken van 42.000 stukjes. Gekkenwerk. Puzzelfanaat Andre F. deed het en maakte er een 2,5 minuut durende video van. In werkelijkheid deed hij er bij een jaar over om de puzzel te leggen.

Op Trees Eating Things vind je bomen die alles verslinden: een fiets, een auto, een hek of een bankje.

bomen

Botsende cirkels in drie kleuren.

cirkels

Muzikanten in Engeland spelen van slechte en valse muziek vanaf hun balkons. Op deze manier drijven ze de bevolking naar binnen en beschermen ze zo tegen het coronavirus.

Mood machine van Lucas Zanotto.

Museum of plastic lost at sea is gestart in 1997, toen bijna 5 miljoen legoblokken en plastic speelgoed in de oceaan verdween, toen een golf het vrachtschip Tokio Express liet omslaan. Tot op vandaag de dag spoelt er nog steeds lego en plastic het strand op.

lego

De toren van Babel voor vogels is een kunstwerk van de Bob Verschueren. Hij bouwde een stad voor vogels die bestaan uit diverse nestkastjes.