Opmerkelijke Zaken, week 15 – 202

In Opmerkelijke Zaken, week 15 – 2021 gaat het over overbevolking als thema in een popklassieker, een tankstation in de vorm van een schelp en Ikea op tv. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Op Ikea Stuff on tv vind je een verzameling van Ikea voorwerpen die als props worden gebruikt in films, feuilletons en af afkomstig zijn van Ikea.

We Don’t Deserve Dogs: een ode aan de vriendschap tussen mens en hond. Bekijk de trailer.

Een Colombiaanse kapper zegt oplossing het te hebben om mannen van hun kaalheid te verlossen. Laat gewoon een koe aan je kop likken, dan nog een haarmiddeltje op je schedel smeren en een beetje inmasseren en klaar is Kees!

Conservas de Portugal is het Portugese museum dat een online collectie toont van jes en wikkels. Een lust voor het oog. Hieronder verpakkingen van sardientjes in olie.

conservenblikje
conservenblik
verpakking

Eyecam is een webcam dat vormgegeven is als een menselijk oog. Eng!

Linus Åkesson bouwde de sixtyforgan. Dit is een Commodore 64 die klinkt als een kerkorgel, dus met nagalm. De toetsenbordindeling is gelijk aan die van een knopaccordeon. Doe je ogen dicht en luister!

In het oude Egypte, ruim 4000 jaar geleden, werden al sloten gebruikt om opslagpunten te beschermen tegen diefstal. Dit type slot vrijwel identiek aan het slot dat vandaag de dag het meeste in gebruik wordt genomen, namelijk het standaard stift cilinderslot. Bekijk de werking hieronder.

Overbevolking is niet echt een populair thema in de popmuziek. Maar de Britse band Jethro Tull zong er in 1971 over in de popklassieker Locomotive Breath. De locomotief is een metafoor voor bevolkingsgroei. Niet meer te stoppen, met alle vreselijke gevolgen van dien. Een verschrikkelijke boodschap in een verschrikkelijk goed nummer. Via Lets Groef

Dit Shell tankstation bevindt zich in Winston-Salem, North Carolina. Het werd in 1930 werd gebouwd om meer bekendheid te geven aan dit tankstation. Het gebouw is een voorbeeld van representatieve of nieuwe architectuur en werd op 13 mei 1976 opgenomen in in het National Register of Historic Places. Shell bouwde destijds 8 van deze tankstations . Bronnen Old Gas en Wikipedia.

Shell tankstation
Shell tankstation. Bron afbeelding: David Bjorgen via Wikipedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *