krokodil

Opmerkelijke Zaken, week 15 – 2019

In Opmerkelijke Zaken, week 15 – 2019 gaat het over liedjes over de bijstand, een ondergronds zwembad, het mysterie van de verse appel. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken, lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 15 – 2019

Op BijstandsBlues zijn 7 Nederlandstalige liedjes over de bijstand verzameld. Zing de BijstandsBlues!

liedjes over de bijstand
Zing de BijstandsBlues! Bron foto: Greg Ortega via Unsplash

Cody, wordt ook wel the Screaming Dog genoemd. Hij kan namelijk niet blaffen, maar wel schreeuwen. Luister zelf maar.

In de stad Sapporo in Japan wordt een marktkraampje bemand door een hond. De hond, een Shiba Inu, verkocht er zoete aardappels. Bekijk het op de video hieronder.

De Willem Tell Ouverture maakt deel uit van de opera Willem Tell. Dit muziekstuk werd wereldberoemd doordat het gebruikt werd in Amerikaanse radio- en televisieshows van The Lone Ranger. Ook op melodica klinkt de ouverture geweldig.

Een orgel gemaakt van karton. En het werkt echt.

Deze krokodil is gemaakt van autobanden en werd tentoongesteld op een kusntmarkt in Zweden. De maker is Eric Langert.

Afbeelding via Reclaim grow sustain

In 1957 maakt de BBC een filmpje over de Zwitserse spaghettioogst waarin werd verteld over de oogst van deze pasta uit de spaghettiboom. Het was natuurlijk een 1 aprilgrap, maar velen geloofden het.

Restauratie van een gammele koffiemolen. Supersaai en toch blijf je ernaar kijken!

Terug naar de natuur: met je blote handen een geheim ondergronds zwembad bouwen. Waarom weet niemand, maar het is leuk om het bouwproces te volgen

De capibara is het grootste knaagdier ter wereld. Zo groot dat andere dieren er op mee kunnen liften. Zoals deze aapjes bijvoorbeeld.

Appels worden maar één keer per jaar geoogst en vindt plaats ergens van augustus tot november. Toch kunnen we het hele jaar door ‘verse’ appels eten. Maar soms zien ze er wel vers uit, maar zijn ze soms wel 10 maanden oud. De Keuringsdienst van Waarde zocht uit hoe appels vers kunnen blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *