Opmerkelijke Zaken, week 14 – 2024

In Opmerkelijke Zaken, week 14 – 2024 gaat het over Parijse bistrostoelen, aangeklede dieren geborduurde covers van tijdschriften en ijs gemaakt van bloemkool. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Lelijke avatar

Volcanoes and earthquakes is een landkaart van actieve vulkanen en aardbevingen.

Stelletjes met vergelijkbare drinkgewoonten leven langer. Dat wordt ook wel the drinking partnership genoemd. Lees er meer over op de site van de University of Michigan

Ketchup in plakjes. Op Kickstarter loopt een campagne om dit product gefinancierd te krijgen.

Dit is de boter emoji: 🧈 Je kunt deze emoji gebruiken als je het hebt over koken of eten of als iets soepel verloopt.

Jonathan Anderson werkte in samenwerking met ontwerper Paula Ulargui Escalona aan een fashion collectie voor mannen waarbij het organische en het gefabriceerde samenkomen. beetje vaag, maar hieronder is een foto geplaatst ter verduidelijking. Deze collectie werd gemaakt voor Loewe.

Parisian Chairs is een instagram-account waar je alleen maar patronen en kleuren van Parijse bistrostoelen kunt bewonderen.

Parijse bistrostoelen

Quando Quando Quando is een super oubollig nummer. The Federico “C” Orchestra, het orkest van het cruiseschip “Federico C”, brengt een lekker funky live uitvoering van dit nummer. Via Tsjakka Boem Boem

In 1959 werd Society for Indecency to Naked Animals opgericht. De organisatie voerde campagne om naakte honden en andere dieren aan te kleden uit fatsoensoverwegingen. Honden moesten een broek aan en paarden ook! Het was een hoax. Nep dus. Via Famous Dogs in History.

aangekleed paard

Dit slaperige nijlpaard krijgt een spa behandeling van heel veel vissen

Inge Jacobsen uit Ierland is kunstenares. Ze borduurt covers van tijdschriften. Bekijk hieronder de cover van de Vogue. Daaronder zie je de achterkant van de cover.

Vogue

Vogue

IJs gemaakt van bloemkool? Klinkt niet echt lekker. Toch heeft een bedrijf zich gewaagd aan de productie van dit ijs. Het is de start-up Eat Kinda uit Nieuw-Zeeland. Ze hebben een lekker smakend, veganistisch romig ijs gemaakt. Het bedrijf gebruikt hiervoor bloemkolen die anders verspild zouden worden omdat deze niet de juiste grootte of vorm hebben voor supermarkten.