Opmerkelijke Zaken, week 14 – 2022

In Opmerkelijke Zaken, week 14 – 2022 gaat het over openbare piano’s, denken in kleur en een houten brug in China en een spin met een blij gezicht. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Hoe snel ben je? Net zo snel als Will Smith die Chris Rock een klap gaf? Test het zelf.

Pianos.pub is een site waar je ‘openbare piano’s’ kunt vinden. In Nederland zijn er op dit moment 16 van dergelijke piano’s.

De Microsoft begraafplaats vind je op Killed by Microsoft. Projecten die deze techgigant ooit heeft opgezet, maar die om een of andere reden zijn stopgezet. En er is ook een Mozilla begraafplaats.

Think in color is een test om te achterhalen hoe empathisch, ruimdenkend, flexibel en nieuwsgierig je bent. Je begint als een witte amorfe klont en hoe meer vragen je hebt beantwoord, veranderen de kleuren en de vorm. De test duurt 5 minuten en je moet 15 vragen beantwoorden.

Theridion grallator is een bijzondere spin. De tekening op het achterlijf heeft wat weg van een blij gezicht lijkt. In het Engels wordt deze spin dan ook de Happy Face Spider genoemd. Bang hoef je er niet van te zijn, want deze spin is slechts 5 mm lang en komt niet voor in Nederland (wel in Hawaï). Bekijk meer bijzondere spinnen.

 spin

Honderden houten elementen zijn aan elkaar geschroefd en vormen zo de 25 meter lange Timber Bridge in het district Gulou in China. Deze brug is ontworpen door het Chinese architectenbureau LUO Studio. De 25 meter lange brug staat in Gulou, een waterrijk gebied met veel kanalen vaarten, sloten en vijvers. het architectenbureau koos voor hout als eerbetoon aan de traditionele bouwtechnieken. Er werd voor een boogvorm gekozen omdat er boten onderdoor moesten kunnen varen. Bekijk de brug hieronder.

Het menselijk gezicht als canvas. Make-up artiest Mimi Choi gebruikt haar eigen gezicht als basis voor visagi-schilderijen. Bekijk hieronder een tweetal voorbeelden en bekijk meer van haar kunst op Instagram.

Jakob Rope Systems is producent van RVS staalkabels en staalkabelnetten. Hun fabriek in Vietnam is onlangs voorzien groene gevels. Dit biedt niet alleen bescherming tegen zon en regen, maar zorgt er ook voor dat door verdamping, de temperatuur niet teveel oploopt. Bovendien ziet het nog eens veel mooier uit. bekijk het op de video hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *