Opmerkelijke Zaken, week 14 – 2021

In Opmerkelijke Zaken, week 14 – 2021 gaat het over digitale prints op je kapsel, een geautomatiseerde pizzaria en visuele geluiden uit de Amazone. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Amsterdamse Waterleidingenfauna in foto’s verzameld.

Waar is-ie-het langst?

Kan jij een boot door het Suezkanaal loodsen? Echt niet makkelijk. Probeer het maar eens.

Museum of Everything Else is een interactief museum van verouderde en experimentele technologie in Ramsgate Kent. Het museum heeft zich ten doen gesteld om mensen van alle leeftijden op te leiden en te inspireren op het gebied van elektronische experimentele technologie.

Druk op de visedeurbel en de sluisdeuren openen zich en kunnen verder zwemmen. Ieder voorjaar zwemmen vissen vanaf de Vecht, via de Oudegracht en de singels, naar de Kromme Rijn. Dwars door Utrecht heen, op zoek naar een plek om eitjes te leggen en zich voort te planten. Soms moeten ze lang wachten bij de Weerdsluis, omdat de sluisdeuren in het voorjaar niet vaak open gaan. Daar hebben we iets op bedacht. Onder water bij de sluis hangt een camera. Zijn er vissen in beeld? Druk dan op de visdeurbel. De sluiswachter krijgt een seintje en kan, als er veel vissen zijn, de sluis openen. Zo help je vissen de gracht door.

De in Barcelona gevestigde kapper Alexis Ferrer heeft een digitale printtechniek ontwikkeld voor op je haar. Hij liet zich inspireren door de patronen van de stoffen van de Franse bourgeoisie uit de 18de eeuw. De prints staan perfect op het blonde haar. Bron Design You Trust

Piestro is een geautomatiseerde pizzeria. Het is een soort kiosk met een volledig geïntegreerd kooksysteem en dispenser – die binnen 3 minuten ambachtelijke pizza’s bakt.

De Australische kunstenaar Andy Thomas toont ons hoe de geluiden van het Amazone-regenwoud eruit zouden zien. Door natuur, wetenschap en technologie te combineren vertaalt Thomas het gezang van vogels en andere geluiden naar beelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *