Opmerkelijke Zaken, week 14 – 2020

In Opmerkelijke Zaken, week 14 – 2020 gaat het over de geschiedenis van Europa, een luie kat, een pratend boek en heel veel corona. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Wat is ringbestrijding, straatschaamte en wat wordt bedoeld met een coronarecessie? In het coronawoordenboek van de Taalbank, vind je alle antwoorden.

Speel looptap tegen de verveling: een verslavend spelletje. Ook Zamboni is een heerlijk spel om de tijd te verdrijven.

Bekijk de geschiedenis van Europa vanaf het jaar 1000 tot en met heden. Accuraat is het niet, maar wel amusant.

Straatkunstenaar Arthur-Louis Ignore uit Rennes maakt traditionele tapijten op trottoirs van steden over de hele wereld.

tapijt
Afbeelding via Toxel

Oost west, thuis best is een van de vele posters die je kunt downloaden van de website Stay sane, stay save.

Oost west, thuis best

Bobi Wine en Nubian Li zongen een lied in de strijd tegen het coronavirus.

Heb je een luie kat thuis. Hieronder zie je een truc om je kat meer actief te doen lijken.

Tijd over deze coronacrisis? Dan kan je een dansje leren. Het dansje van Kate Bush bijvoorbeeld uit Wuthering Heights. Op de afbeelding hieronder zie je de stappen.

In Japan werd vroeger nauwelijks ijzer gebruikt in de bouw. Het was te duur. Geen metalen balken en ook geen spijkers. Timmerlieden ontwikkelden miyadaiku methode. Dit was een manier om hout aan elkaar te verbinden. Als een soort puzzel. Takahiro Matsumoto is al meer dan 40 jaar een miyadaiku-timmerman. Hij runt een timmerbedrijf in Kamakura, waar hij veel oude tempels restaureert. Met behulp van oude technieken zorgt hij ervoor dat deze gebouwen nog heel lang kunnen blijven bestaan.

Nog een opmerkelijke zaak uit Japan: countrymuziek van Jimmy Tokita.

Ooit een boek gezien dat kan praten? Het bestaat echt en Dinaa Amin maakte er eentje. Op de video hieronder zie je hoe ze dat voor elkaar kreeg.			

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *