Opmerkelijke Zaken, week 13 – 2023

In Opmerkelijke Zaken, week 13 – 2023 gaat het over vogelverschrikkers, sushi-terrorisme, drones van karton en New York in de jaren ’30. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Alleen maar vogelverschrikkers.

Meer dan 800 geluiden van kapotte instrumenten zijn verzameld op de Found Sound Nation. Je kunt deze kapotte muziekinstrumenten zelf bespelen. Type gewoon wat in en maak een eigen symfonie.

Cult Cinema Classics is hét YouTube kanaal voor cultfilmfreaks, filmfans, bioscoopliefhebbers en allround tv-verslaafden. In de archieven van Cult Cinema Classics vind je bewegende beelden van de 20ste eeuw.

In Japan wordt de laatste weken geteisterd door sushi-terrorisme. In sushi restaurants halen stoute jongeren grappen uit en posten die op de socials. Zo is er op een video te zien hoe iemand een kwak wasabi op een gerecht kwakt. Ook likt een giegelende middelbare scholier aan een fles sojasaus en een gerecht aanraakt met zijn speeksel besmeurde vinger. Er is grote paniek in Japan over het de hygiëne in sushi restaurants. Via Rest of the World

Beelden van New York ergens in de jaren ’30. Drukte, wandelaars, hoeden en nog geen obesitas klantjes.

SYPAQ Systems uit Australië stuurt goedkope drones van karton naar de Oekraïense strijdkrachten. Het gaat om de Corvo Precision Payload Delivery System (PPDS) drones. Deze drones kunnen tot wel 75 mijl vliegen en landen. De Corvo PPDS is een vervangbare drone waarmee voorraden en apparatuur geleverd kunnen worden in gebieden die moeilijk te bereiken zijn.

Sinds 1995 steekt Ai Weiwei zijn middelvinger op naar bastions van macht. Hij maakt er foto’s van om dit te bewijzen. Hij begon hiermee toen op het Tiananmen-plein in Peking, waar in 1989 honderden democratische demonstranten door de Chinese regering werden vermoord. Inmiddels heeft hij heel wat middelvingers opgestoken en heeft die verzameld in de serie Study of Perspective. Hij nodigt je uit om zelf ook een middelvinger op te steken.

middelvinger opsteken