Site pictogram Pasa Bon !

Opmerkelijke Zaken, week 13 – 2022

In Opmerkelijke Zaken, week 13 – 2022 gaat het over een mooie 404 pagina, middeleeuwse logo’s, jongleer trucjes, rijles en planten die muziek maken. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Rij en luister met drive & listen.

Neem rijles vanachter je computer met behulp van Google Maps.

Hoe teken je een neus? Mark Liam Smith legt het uit op Tik Tok.

Check deze hele mooie 404 pagina op Dribble.

Wil je leren jongleren of wil je meer trucjes kunnen uitvoeren? Surf dan naar The Library of Juggling. Daar vind je alles op het gebied van jongleren verzameld

Kunstenaar Ilya Stallone brengt tien logo’s van beroemde merken terug naar de middeleeuwen. Zijn collectie ‘middeleeuwse branding’ bevat onder meer de beeldmerken van Windows, Burger King en Tinder. Op Instagram account vind je er nog veel meer.

Tree of the year brengt de mooiste bomen van Europa in kaart. De mooiste boom van Nederland is Tilia. Dit is een prahtige lindeboom die je vindt in Maasniel in Limburg naast de voormalige pastorie. Tilia heeft een eigen Instagramaccount waarop elke dag een foto wordt gepost.

Door een ouderwetse draaitelefoon te koppelen aan een drum-repeater-ritmemachine en een KORG-synthesizer, ontstaat er een Telephone Rhythm Machine.

Nog een bijzonder muziekinstrument: plant based instrument. Dit is een synthesizer die midden in de natuur is geplaatst en het ritme speelt van de patronen uit zijn omgeving. Alle muziek en visuals worden gegenereerd door microscopen en sensoren, die geplaatst zijn op de planten en hun omgeving.

Mobiele versie afsluiten