dumpen in de oceaan

Opmerkelijke Zaken, week 13 – 2018

In Opmerkelijke Zaken, week 13-2018 gaat over het nummer ‘Africa’ in een winkelcentrum, Romeinse recepten, geometrische taarten, een olifant met watervrees, brood op bomen nieten, supersnel olijven oogsten en meer opmerkelijke zaken.

Opmerkelijke Zaken, week 13 – 2018

Deze week hebben de volgende opmerkelijke zaken voor je verzameld.

Nomineer een boom.

Met Flag Waver kun je een online een wapperende vlag maken met een eigen unieke afbeelding.

In april start Nederland kookt Romeins, een kookwedstrijd waarbij je aan de hand van een boodschappenlijstje van 2000 jaar geleden een recept moet maken. De recepten komen uit het enige overgeleverde kookboek uit de oudheid, ‘De re coquinaria’ oftewel ‘Over de kookkunst’. Hou je van koken en van geschiedenis? ….. Je kunt meedoen en tot en met 25 april je recept inleveren.

Volgen jaar kun je in Nederland schoenen kopen die volledig kunnen worden hergebruikt. Volgens producent Emma Safety Footwear zullen deze veiligheidsschoenen niet duurder zijn dan ‘gewone’ veiligheidsschoenen. Van de afgedankte schoenen wordt van alles gemaakt, waaronder tuinstoelen, leren tassen en schoenlepels. De producent wil een positieve voetafdruk achterlaten!

Dronken stoel

dronken stoel
Bron afbeelding: Nick Holmes

Lauren Ko maakt geometrische taarten. Foto’s van deze taarten plaatst ze op haar Instagram-account lokokitchen.

Baby olifant Moyo is bang van water. Hij is namelijk bijna een keertje verdronken. Toch moet hij aan water wennen.. Op de video zie je hoe Moyo voor het eerst het water induikt.

Olijven oogsten kan op een supersnelle manier. Met de een speciale machine, de Buggy 5000 Shaker, kunnen per dag zo’n 1200 bomen per dag worden geoogst. Ziet er indrukwekkend uit. Bekijk het op de video.

Wat klinkt dat zielig: Africa van Toto in een leeg winkelcentrum

Bread Stapled To Trees is een Reddit Community waar leden foto’s delen van brood dat is vast geniet aan bomen.

brood vastnieten

Afgedankte metrowagons van New York worden gedumpt in de oceaan. En dat is juist goed voor het milieu! Stephen Mallen maakte er een fotoreportage over

dumpen in de oceaan
Bron afbeelding: Viral Forest

Wereldkampioenschap papieren vliegtuigjes gooien staat op naam van Joe Ayoob. Zijn vliegtuigje bleef 68,91 meter in de lucht.

De groei -onder en boven de grond-  van een boon tot plant in 25 dagen.

Wat klink dat zielig: Africa van Toto in een leeg winkelcentrum.

Boompje snoeien!

bomen snoeien
Bron afbeelding: Bits and Pieces

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *