Opmerkelijke Zaken, week 12 – 2024

In Opmerkelijke Zaken, week 12 – 2024 gaat het over de vlaggen van Cincinnati, een glow in the dark fiets, jazz uit Armenië en plastic. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Fancy tekst.

Zoek je een kleur? Klik dan hier.

Economie is veel meer dan geld en groei. Dat vindt de denktank Our New Economy. Deze denktank streeft naar een economie die goede levens voor alle mensen binnen de ecologische grenzen van de aarde realiseert.

Het Tokyo Toilet-project toont 17 openbare toiletten in de wijk Shibuya van Tokio. het zijn design toiletten, die de afgelopen 6 jaar zijn ontworpen door architecten en ontwerpers. De toiletten waren te zien in de film van Perfect Days van Wim Wenders. In de film wordt Hirayama gevolgd. Hij is een schoonmaker en maakt deze design toiletten in Tokio schoon.

Violist Michael Tan speelt een kreeftcanon met zichzelf.

Cincinnati heeft 52 wijken. En al die wijken hebben een eigen vlag. Dat is pas onlangs zo gekomen. Er werd namelijk een project gestart, CincyFlags, waarbij er voor elke wijk een eigen vlag werd ontworpen. Doe was om de lokale trots een boost te geven door karakter en de identiteit van elke wijk in een eigen vlag weer te geven. Hieronder vind je er een aantal.

Een glow in the dark fiets, die in het donker ook nog zichtbaar is. Superhuman bikes heeft een fiets ontwikkeld met een frame dat oplicht in het donker. Bekijk de fiets hieronder.

In 1974 speelde het Armeense Staatsjazzorkest een cover van het nummer The Approaching Storm van Chicago. Funky jazz, voor als je van blazers houdt.

Plastic is een van de meest gebruikte materialen. We gebruiken het als verpakking, we maken er kunstgras van, onze pinpasjes zijn van plastic… Maar dit veelvuldige gebruik is ook slecht voor het milieu Wat is de oplossing? BBC legt het uit in iets meer dan 5 minuten.

Deze tanden staan wel heel scheef. Een beugel moet het gebit weer strak trekken. Hieronder zie je in iets meer dan 10 seconden hoe een rommelig gebit weer recht komt te staan.