Opmerkelijke Zaken, week 12 – 2022

In Opmerkelijke Zaken, week 12 – 2022 gaat het over de hoogste schommel ter wereld, spooksteden, een pasta designer en een stoomdriewieler. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Waarom wordt de een sneller ziek dan de ander? De NPO legt het uit.

Minder werken om de planeet te redden! Volgens de degrowth beweging is dit goed mogelijk. Voorwaarde is wel dat we stoppen te denken in termen van groei, maar kiezen voor welzijn en een simpel leven.

In de Verenigde Staten zijn tal van spooksteden. Ooit waren dit ooit bloeiende gemeenschappen, maar nu geheel verlaten en soms bijna verdwenen. Op de website Ghostowns vind je alle spookstden terug op een kaart en kun je bekijken hoe ze er op dit moment uitzien.

Roland is een Japanse fabrikant van elektronische muziekinstrumenten, zoals drumcomputers en synthesizers. De fabrikant bestaat bestaat 50 jaar en dat betekent een feestje. En dat is de website Roland50 studio geworden. Voor dit project werkte Roland samen met sound designer Yuri Suzuki en samen tonen ze online de bekendste synthesizers, waaronder een van de eerste programmeerbare drumcomputers, de Roland TR-808 en monofone synthesizer, de SH 101.

De originele SH 101: Bron afbeelding: 909 bd, via Wikimedia

’s Werelds hoogste schommel is onlangs in gebruik genomen op een 2300 meter hoge rots in China. De schommel schommelt zo’n 100 meter heen en weer. Bekijk het op de video hieronder.

David Rivillo is een designer van pasta. Hij ontwerpt unieke handgemaakte pasta met kleurtjes streepje en in allerlei vormen.

Ooit een driewieler gezien die door stoom wordt aangedreven? Op het Youtube kanaal van Professor Pardal Brasil zie je een video van zo’n driewieler in actie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *