Opmerkelijke Zaken, week 12 – 2021

In Opmerkelijke Zaken, week 12 – 2021 gaat het over onderwater schaken, rijst gooien en mail met emoji’s. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Diving Chess is wat het zegt… onderwater schaken.

Op 6 januari 2021 vond de bestorming van het Capitool in de Amerikaanse hoofdstad Washington plaats. Duizenden aanhangers van de toenmalige Amerikaanse president Donald Trump marcheerden naar het Capitool. Een deel van van de menigte brak door de blokkades en bestormde het gebouw. Doel was om de formalisering van de verkiezingsoverwinning van de verkozen president Joe Biden te voorkomen. Deze relschoppers bezetten, vernielden en plunderden delen van het gebouw. Vijf mensen overleefden het niet. Om te achterhalen wat er nu precies gebeurde en waarom is de website January 6 Evidence opgezet. je vind er duizenden uren aan videomateriaal dat je kan bekijken in een tijdlijn. Knap gemaakt!

Een verzameling van 3182 klassieke 88×31 buttons in GIF-formaat vind je op Cyber.dabamos. Hieronder een paar voorbeelden.

desp-anim
18
bestbritney

De paraplu, die is ontworpen door Yanagisawa Sera, dient niet om je onder te verschuilen als het regent, Nee als je hem uitklapt is het een stoel. Via Toxel.

paraplu
paraplu stoel

Gezin op Instagramaccount van davidvillaecija: een fotogeniek doorkijkje.

Rijst gooien is een hele kunst. Kijk hieronder naar spectaculaire Rice Art Tosses.

Hieronder is de toetst van een piano in beeld gebracht.

Mailoji biedt emoji emailadressen aan. Je kunt kiezen uit 250 verschillende emoji extensies, zaols @🦄 @🚀@💌

Joseph Bologne Chevalier de Saint-Georges wordt ook wel de zwarte Mozart genoemd. Saint-George was van Frans-Afrikaanse afkomst. Zijn moeder was een slavin op de Franse kolonie Guadeloupe, zijn vader de Fransman George de Bologne Saint-George, eigenaar van een plantage. Zijn vader bracht hem op 10-jarige leeftijd naar Frankrijk om hem een adellijke opvoeding te geven. Hij bleek een uitstekende schermer, zwaardvechter en sportman en werd zelfs de lijfwacht en adviseur van de Franse koning. Daarnaast was hij een talentvolle violist en koningin Marie-Antoinette was een van zijn bewonderaars. Later werd hij ook dirigent en componist. Hij werd hiermee de eerste zwarte klassieke componist. Helaas is hij is in de vergetelheid geraakt. Naar schatting is slechts een derde van zijn composities bewaard gebleven. Bekijk hieronder een korte video over zijn leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *