Site pictogram Pasa Bon !

Opmerkelijke Zaken, week 12 – 2020

In Opmerkelijke Zaken, week 12 – 2020 gaat het over strenge winters, een Italiaanse knuffel… I don’t think so, maskers in plaats van folders en handen wassen. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Zijn onze strenge winters straks alleen nog in het museum te zien?

Hoe oud zijn panden en woningen in Nederland? Er is een heel mooie kaart van gemaakt. Vul het adres in en je weet in welke periode het pand is gebouwd.

Hou je van origami en papier vouwen? Check dan Cut / Fold Templates.

In de strijd tegen haat en is het handig om te weten wat bepaalde haatsymbolen betekenen. Weet je bijvoorbeeld waar het getal 33 voor staat en wat een wolfsangel is? Op de haat symbolen database kun je het allemaal vinden.

Een kwal die licht geeft… Het is namelijk een lamp van karton. Wel zelf even in elkaar zetten.

Elvis, uh-huh-huh

Fotografe en kostuum artiest, Mimi Haddon maakt heel bijzondere creaties. Hieronder een voorbeeld en bekijk er meer op haar Instagram account.

Maak zelf Piet Mondriaan kunst op CSS Mondrian.

I Don’t Think So is een regeltje dat in vele films te horen is. Hieronder een kleine compilatie.

Gratis een Italiaanse knuffel krijgen. In de straten van Stockholm en Helsinki waren ze onlangs verkrijgbaar

Katten en dominostenen.

Je hersenen houden je voor de gek.

Handen wassen is het beste wapen om het Coronavirus buiten de deur te houden en niet ziek te worden. De Iraanse acteur Danial Kheirikhah vertelt je muzikaal hoe je het best je handen kunt wassen.

Het OFFF Festival is een multimediafestival in Barcelona dat plaatsvindt in september van dit jaar. Om aandacht voor dit festival te vragen is Bienal Comunicación of Mexico ingehuurd. Ze ontwierpen geen posters en flyers, maar maskers. Hiermee wordt de diversiteit, essentie en ziel van de ervaring weergegeven. Hieronder de maskers.

Afbeelding via Moss and Fog

Mobiele versie afsluiten