Site pictogram Pasa Bon !

Opmerkelijke Zaken, week 12 – 2019

In Opmerkelijke Zaken, week 12 – 2019 gaat het over meeliftende dieren, de aankoop van een natuurgebied, knuffeldieren met mensentanden en het ontbijt in 2039. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken, lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 12 – 2019

Ladekast simulator. Doe virtueel een la open en weer dicht.

Check de lijst met vreemde artikelen op Wikipedia.

Dieren die meeliften op dieren, in het Engels animals riding animals, is een site met dieren die die op dieren meeliften…

Ooit een uil gezien die moet niezen? Nee…! Dan is hier je kans!

Hardlopen met olifanten. Goed voor je conditie.


Een groep inwoners uit Wageningen heeft een eigen natuurgebied gekocht via crowdfunding. Het gebied kostte 4 ton, is 50 hectare groot en heet Mooi Binnenveld. Om er een echt natuurgebied van te maken, moeten eerst nog de sloten worden gedempt, de grond worden afgeplagd en een veenriviertje worden gegraven.

Courtney Brown heeft een typemachine vleugels gegeven. Het is kunst!

Afbeelding via Toxels.

Oude meesterwerken die tot leven komen. Sav Liotta laat de Mona Lisa van
Leonardo da Vinci, de David van Michelangelo en het Meisje met de Parel van Johannes Vermeer echt bewegen. Bekijk het in onderstaande video.

Nieuw in Nederland: de Vietnamese Frikandel, oftwel de Loempidel.

Mrs McGettrick is een Britse kunstenares die knuffeldieren maakt met menselijke kunsttanden. Deze hobby begon ze in 2010 begon als grap. Tegenwoordig heeft ze er een fulltime job aan en ze verkoopt deze monsters op Amazon.

Afbeelding via Sad and Useless

Ooit twee vechtende ruitenwissers gezien! Ze bestaan echt! Het zijn plaatjes van worstelaars die je op je ruitenwissers kunt monteren. Hoe harder het regent, hoe vaker de ene worstelaar de ander een elleboogstoot verkoopt!

via GIPHY

In de Camargue in Frankrijk leven wilde paarden. Bekijk hieronder een video waarop de paarden in volle galop, gefilmd zijn met een drone.

Wat eten oma’s zoal? En wat eten we in 2039 als ontbijt?

En als laatste de wederopstanding van een woestijnplant.

Mobiele versie afsluiten