trouwjurk

Opmerkelijke Zaken, week 12-2018

In Opmerkelijke Zaken, week 12-2018 gaat over olifanten en bijen, diefstal van bierglazen, wereldrecord handenklappen, een video van Mick Jagger toen hij 15 jaar oud was en meer opmerkelijke zaken.

Opmerkelijke Zaken, week 12 – 2018

Deze week hebben de volgende opmerkelijke zaken voor je verzameld.

Om diefstal van bierglazen te voorkomen moeten klanten van café De Dulle Griet een schoen afgeven als onderpand als ze een bijzonder biertje uit een speciaal glas willen drinken.

Olifanten zijn ontzettende bang voor bijen. Deze wetenschap is een belangrijk wapen in de strijd tegen botsingen tussen olifanten en treinen die veelvuldig in India plaatsvinden. Door het afspelen van het geluid van zoemende bijen, houden olifanten afstand van de gevaarlijke treinsporen, waardoor er veel minder ongelukken gebeuren.

Art Palette is een experiment van Google. Op basis van een kleurenpalet selecteert Google kunstwerken met een zelfde kleurenpalet

Op SpotShare kun je je favoriete fotolocaties in Nederland uitwisselen. Aanmelden is gratis.

Wil je een doedelzak maken? Dat kan en je hebt er niet veel voor nodig: een paar blokfluiten en een plastic zak. Op Instructables lees je hoe je dit muziekinstrument in elkaar zet.

Vogelhuisje van hergebruikte materialen.

vogelhuisje
Bron afbeelding: Post Modern jpg

Bijzonder transport in Vietnam.

bijzonder transport
Bron afbeelding: Shit Fucktory

Prachtige trouwjurk

trouwjurk
Bron foto: Nick Holmes

Bijzonder ongewone uitvoering van Moskouse nachten door de componist Vasili Solovjov-Sedoj en tekstschrijver Michail Matoesovski in 1955. Op de video hieronder een bijzondere uitvoering. Luister én kijk naar de Tiroler Zungenpritschler.

https://youtu.be/FYFy8Tp2Log

Basgitarist van 10 jaar met stropdas, is goed bezig. Ik moet nodig op basles.

Bekijk het allereerste optreden van Mick Jagger. Hij was toen 15 jaar en speelde een rolletje in een tv commercial. Overigens wordt hij in deze reclame “Michael’ genoemd.

Seven Wade uit Miami is de snelste handenklapper ter wereld. Hij is wereldrecordhouder ‘speedclapping’ en kan 1021 keer per minuut klappen.

Het verhaal achter  ‘Lunch Atop A Skyscraper’ de iconische foto van bouwvakkers op grote hoogten uit 1932.