Opmerkelijke Zaken, week 11 – 2024

In Opmerkelijke Zaken, week 11 – 2024 gaat het over een olifant en een pompoen, over platen verzamelen, over Pigcasso en over de Grote Groene Muur. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Literatuur lezen en tegelijkertijd leren typen. Het kan op TypeLit.io

Olifant probeert pompoen in stukken te breken. Uiteindelijk lukt het.

Hou je van platen verzamelen. Lees dan de korte cursus platen verzamelen voor beginners. De belangrijkste en laatste les in deze cursus is dat je nooit moet treuzelen. Zie je de vinylplaat van je dromen? Koop hem dan! Wees geen slak, treuzel niet én koop dat album, lp of single, want anders is hij weg.

platen verzamelen voor beginners

De Grote Groene Muur is en 8000 kilometer lange muur van 15 kilometer breed bestaande uit van bomen en groen. De muur moet lopen van Senegal naar Djibouti. Het is een Afrikaans plan uit 2009 om in de regio van de Sahel en de Sahara de verwoestijning tegen tegen te gaan. Op de video hieronder krijg je een beeld van de bouw van deze muur in Senegal.

Het Watermelon House is een hoekwoning in Washington D.C. Het is per ongeluk het watermeloen huis geworden. De eigenaren wilden hun huis opfleuren door het een felrode kleur te geven. En dit lukte deels. De voorkant zag er geweldig uit , maar de zijkant was smerig roze geworden. De eigenaren wilden de boel niet opnieuw schilderen. Ze besloten die roze zijmuur te gebruiken als de basis voor een muurschildering van een watermeloen. Nu is het watermeloen huis een populaire attractie geworden en is het een canvas voor tal van foto’s die op Instagram zijn verzameld.

watermelon house
Watermelon House. Bron afbeelding NCinDC via Flickr

Pigcasso is onlangs overleden. Pigcasso was een varken van 700 kilogram uit Zuid-Afrika die fantastisch kon schilderen. Haar schilderijen zijn over de hele wereld voor veel geld verkocht. Pigcasso staat vooral bekend als de eerste niet-menselijke kunstenaar die haar eigen kunsttentoonstelling had en ook een record op haar naam zette. Ze verkocht namelijk het duurste kunstwerken dat ooit was verkocht door een dier.