Opmerkelijke Zaken, week 11– 2021

In Opmerkelijke Zaken, week 11 – 2021 gaat het over tijdreis door Los Angeles, huizen met een glimlach, een groene muur en war fries. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Bereken de prijs van een pizza met de pizzapie calculator

Pop art kunstenaar Ed Ruscha maakte heel veel foto’s van Los Angels en de typische straten van stad zoals Sunset Boulevard. Aan de hand van zijn foto’s kun je zien hoe Los Angels is veranderd in de laatste 50 jaar. Voor de website 12 Sunsets zijn meer dan 65.000 foto’s van Ed Ruscha gebruikt om een tijdreis door de straten en avenues van Los Angeles te maken.

Pre-war Amplifiers is een verzameling foto’s van gitaarversterkers die voor de Tweede Wereldoorlog zijn vervaardigd.

gitaarversterkers

The Great Green Wall is een van ’s werelds meest ambitieuze projecten tegen klimaatverandering: een ‘muur’ van bomen wordt geplant dwars door Afrika van Senegal in het westen tot Djibouti in het oosten, in totaal een strook van 15 km breedte en 8000 km lengte. Doel is om ontbossing en verwoestijning tegen te gaan.

Kodra huizen zijn huizen met een glimlach. De huizen zijn vernoemd naar de kunstenaar Ibrahim Kodra uit Albanië. Hij was een geode vriend van Pablo Picasso. Je vindt de huizen in het centrum van het Italiaanse stadje Civita is een in Calabrië. het lijkt wel of sommige huizen een menselijke gezicht heeft. De huizen zijn honderd jaar oud maar hebben en worden tegenwoordig Kodra huizen genoemd. Kodra bezocht Civita in de jaren negentig en huizen met menselijke glimlach en beeldde ze later in zijn werken af. Via Green Italy WordPress en Indepest

huizen met een glimlach

Kunstenaar Josh Dykgraaf uit Melbourne maakt van bloemen en bladeren de prachtigste tropische vogels en exotische dieren. Knap Photoshop werk. Bronnen: Design Boom en Behance.

Photoshop vogel
Photoshop vogel

War fries… dat is Engels voor een patatje oorlog. Bekijk hieronder hoe we wereldwijd genieten van patat.

Beyond Noh is een film waarin 3475 maskers van over de hele wereld worden getoond. De film begint met de maskers van het Japanse Noh-theater. De film brengt culturen samen en laat zien dat maskers verschillende functies hebben. Ze worden gebruikt in in rituelen, ze dienen ter bescherming, of zijn er voor versiering of gewoon voor de lol. Bekijk hieronder een fragment uit Beyond Noh.