Opmerkelijke Zaken, week 11 – 2020

In Opmerkelijke Zaken, week 11 – 2020 gaat het over pratende olifanten, de relatie tussen countrymuziek en zelfmoord, skeletten, basgitaren en een video over niets. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Bekijk kunstwerken die niet bestaan op this artwork does not exist.

Het eerste succesvolle rapnummer was Rapper’s Delight van Sugarhill Gang. Dat kwam uit in 1979. Maar dat klopt helemaal niet. In 1927 was men al aan het rappen. Lees het allemaal op The Roots of Rap. Luister maar naar It’s a Good Thing door The Beale St. Sheiks.

Olifanten kunnen met elkaar communiceren. Dat doen ze door ze door een gegrom te laten horen en met hun oren te klapperen. Bekijk het op onderstaande video. Rond de 0,40 seconden gaat de olifant ‘praten’ en op de achtergrond hoor je het antwoord.

Is er een verband tussen countrymuziek en het aantal mensen dat zelfmoord pleegt. Aangenomen wordt dat countrymuziek de neiging tot zelfmoord versterkt. Als je toch al huwelijksproblemen hebt, kampt met alcoholproblemen en stress hebt op het werk, is het niet verstandig om deze negatieve gevoelens te voeden met een countrylied. Maar klopt deze aanname wel? Het is wetenschappelijk onderzocht. Hieronder een opkikkertje. Dan Hicks and his Hot licks zingen How Can I Miss You When You Won’t Go Away.

Nieuw ontwerp auto. Het is een eclectisch design gemaakt uit een VW Golf  en een Russische Gaz 69.

eclectisch design
Afbeelding via Visual Consumer

Muziek is een afspiegeling van de samenleving en daarom zijn er nu heel wat liedjes over het Coronavirus te beluisteren. Een van de meest gedraaide nummers is La Cumbia Del Coronavirus van Mister Cumbria.

In een serie publicaties die verschenen tussen 1821 tot 1838 en verzameld onder de titel Die vergleichende Osteologie van bioloog Heinz Christian Pander en natuuronderzoeker en kunstenaar Edouard Joseph d ‘Alton stond een aantal prachtige illustraties van skeletten van dieren, waaronder die van een vleermuis, kangoeroe en een struisvogel. Je kunt ze gratis downloaden via het Public Domain Review.

skelet

Vreemd gezicht, deze wiebelige mensen op de roltrap.

Bill Wyman, bassist van The Rolling Stones veilt eind mei zo’n 1000 persoonlijk artikelen, waaronder heel veel iconische basgitaren. Een van de exemplaren gebruikte hij in het nummer Si Si Je Suis Un Rock Star uit 1981.

Deze video gaat nergens over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *