Drake

Opmerkelijke Zaken, week 11 – 2019

In Opmerkelijke Zaken, week 11 – 2019 gaat het over gefrituurde spruiten, een metrotunnel, elpeehoezen van nu, maar met een jaren ’80 look en een Bob Marley kapsel op je achterhoofd. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken, lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 11 – 2019

Barbie viert dit jaar haar 60ste verjaardag. Bekijk de eerste Barbie commercial.

Spruitjesgekte in New York. Wat denk je van een gefrituurde spruit met wat mosterdzaad en pistachenoten?

In de Indiase stad Ahmedabad werd een metrolijn geboord. Op de video zie je het het enthousiasme van de bouwvakkers toen het einde van de tunnel was bereikt.

Superconsumers is een video van United Everything. Het is ‘digital pop art’ gemaakt voor winkelpui van 30 meter hoog in Seoul .

De Poolse kunstenares Alicja Kwade maakt van boomstammen ‘bijna afgewerkte’ meubels. Stoelen die nog in de boomstam verankerd zitten en krukje dat onlosmakelijk is verbonden met de boom.

boomstoel
Afbeelding via Escape Kit

Ben je zo’n doetje die het niet met blote handen afkan, bekijk dan deze video.

Waarom zijn pooltafels altijd rechthoekig? Cleon Daniel vond dit saai en besloot er eentje te ontwerpen in de vorm van een banaan.

Afbeelding via Toxel

Ikea heeft een eigen Kåma Sutra. In deze ultimate guide to bedroom satisfaction laat Ikea een aantal slaapkamergeheimen zien.

Stukje tapijt over? Maak er een vliegtuig van!

Afbeelding via Tacky Racoons

Groot probleem. Gelukkig wordt het opgelost!

Kunstenaar Fulaleo uit Colombia maakt album covers van hedendaagse popartiesten en geeft deze hoezen een jaren ’80 sausje.

Het nachtcafé is het lelijkste schilderij van Vincent van Gogh. Dat vindt hij tenminste zelf. Hij gaf dit schilderij aan zijn huisbaas en betaalde er zo zijn huur mee. Dit schilderij, is ondanks zijn lelijkheid uitgegroeid tot een van de bekendste interieurs van Van Gogh. Bekijk hieronder een korte documentaire over het nachtcafé.

Kunstig gemaakt dit Bob Marley 3D kapsel.