kapsels

Opmerkelijke Zaken, week 11 -2018

In Opmerkelijke Zaken, week 11 -2018 gaat over de selfie van twee pinguïns, alpaca’s met een te gek kapsel, de Rolligon, schoenzolen van kauwgum en meer opmerkelijke zaken.

Opmerkelijke Zaken, week 11 – 2018

Deze week hebben de volgende opmerkelijke zaken voor je verzameld.

De Britse designer Anna Bullus maakt van kauwgum schoenzolen. Uitgekauwde kauwgum wordt van de straat gehaald en maakt met een speciale methode felgekleurde schoenzolen en afvalbakken van.

De maan krijgt een eigen netwerk voor de mobiele telefoon. Vodafone Duitsland gaat samen met Nokia het eerste 4G netwerk op de maan bouwen.

Love Hemp Water is wietwater dat wordt verkocht in Groot-Brittannië door online supermarkt Ocado.

The European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction heeft het afvalwater in 60 Europese steden onderzocht en is er zo achter gekomen waar de meeste drugs worden gebruikt.

Niet alleen wij mensen willen dat ons haar goed zit. Ook alpaca’s willen een te gek kapsel. Op Sad and Useless vind je nog veel meer mooie bossen haar.

kapsels

Massimo Tortella -ook bekend als Porcapizza – is een straatmuzikant uit Mantova, Italië. Hij bespeelt bijzondere muziekinstrumenten die gemaakt zijn van oude spullen. Zo zingt hij in een oude telefoon en speelt op bestek, typemachines en een tennisracket. Luister naar het nummer Foxy Lady op onderstaande video.

Eddie Gault was op Antartica  in verband met een expeditie. Hij verloor tijdens zijn tocht naar het Australische onderzoeksstation Mawson zijn camera. Een keizerspinguïn nam de kans waar om deze camera eens goed te bekijken. Onderstaande video heeft deze pinguïns selfie op de gevoelige plaat vastgelegd.

Katten en kartonnen dozen. Een video.

 ‘Above the Clouds 4K’ is een prachtige korte film over de Yuanyang rijstvelden in China

Met het voertuig de Rolligon kun je over mensen rijden, zonder dat je hen pijn doet of verwondt. Ook kan de Rolligon tegen muren oprijden. Check het op de video

Met deze omgebouwde grasmaaier kun je steentje uit je gazon verwijderen.

Een valiha is en snaarinstrument gemaakt van bamboe. Het is het nationale muziekinstrument van Madagaskar. Op onderstaande video kun je horen het klinkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *