Opmerkelijke Zaken, week 10 – 2024

In Opmerkelijke Zaken, week 10 – 2024 gaat het over zwarte country, mailen in 1984, de Hoffmann auto , een echoënde saxofoon en de reisgids van Wikipedia. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

James Taylor en Carly Simon 1 uur lang het nummer You Can Close Your Eyes.

Rode lippenstift van 3700 jaar oud. yes, je leest het goed. Onlangs is deze lippenstift opgegraven in Iran

Wikivoyage is de reisgids van Wikipedia. Je vindt er reisinformatie over vervoer, eten, slapen en lijstjes met bezienswaardigheden.

Terug in de tijd: Hoe stuurde je in 1984 een e-mail?

KhunYai is een olifant die woont in een park van Save Elephant Foundation in Thailand, gebruikt een stok om zich te krabben. Slim toch?

Zwarte country bestaat al heel lang. Het lijkt nu wel iets nieuws nu Beyoncé een country song heeft uitgebracht: Texas Hold ‘Em. Maar ook in de jaren ’60 en ’70 was er heel veel zwarte country te horen. Check de black country playlist hieronder.

De Hoffmann was een bijzondere auto uit 1951. De Hoffmann was een driewieler en werd vlak na de Tweede Wereldoorlog ontworpen door ichael Hoffmann, uit München. Hij bouwde tussen 1949 en 1951 deze auto en gebruikte hiervoor sloopmateriaal afkomstig van afgedankte auto’s. Doordat de auto een kleine motor had, niet al te hard kon rijden en slechts op drie wielen reed, werd de auto als een motorfiets gezien . Hierdoor hoefde je geen betasting te betalen hoefde je geen rijbewijs te hebben.

De Hoffmann Afbeelding: Lane Motor Museum 08-28-2017 – 1951 Hoffmann 3 via Flickr

Caleb Arredondo is een saxofonist en op de socials is hij bekend onder de naam Echo Sax. Hij speelt de saxofoon namelijk in lege gebouwen zoals parkeergarages en lege aula’s. En dat galmt als een dolle. Luister maar.