Opmerkelijke Zaken, week 10– 2021

In Opmerkelijke Zaken, week 10– 2021 gaat het over bubbelplastic, autobanden, een schrijvende klok en een reliëfkaart van Nederland. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Scott Schenone maakt speelgoed tractoren. Hij heeft de tractor tot de essentie teruggebracht.

Per jaar worden er wereldwijd zo’n 80 miljard paar eetstokjes weggegooid ChopValue, een Canadees bedrijf, wil die houten stokjes een tweede leven geven en maakt er planken, meubels en werkbladen van. Bekijk het op de video hieronder.

Niks is zo lekker als bubbelplastic laten knappen. Ga helemaal los op deze site.

Get Those Cables Out (Charge Em Up!)

Jazz By The Pool Jazz in Policoro Italië. Moeder Gunhild Carling en haar dochtes Nanna, Linnea en Petronella spelen Please don’t talk about me when I’m gone.

Francois Beaurain heeft uitgezocht hoe zellige’s werken. Dit is een Marokkaanse mozaïeken die bol staan van geometrische patronen. Je moet er eerst op drukken en dan gaat het verder vanzelf.

De in Finland wonende beeldhouwer Villu Jaanisoo maakt levensgrote sculpturen die volledig zijn gemaakt van oude autobanden en afgedankt staal. Bekijk hieronder de olifant en de gorilla

olifant
gorilla

De Japanse student Kango Suzuki heeft een tijdschrijvende klok gemaakt. Deze klok schrijft die elke minuut de tijd op. Hij noemt deze klok, de Plock en hij heeft hem gemaakt als afstudeerproject .

This is Hallstatt, kein Museum! is een foto-expositie van Hans Wilschut over de impact van massatoerisme op het schilderachtige dorpje Hallstatt aan de Hallstättersee in Oostenrijk. Tot in de jaren ’60 was het dorpje alleen bereikbaar per boot, omdat het ingeklemd ligt tussen het meer en de bergen. Na de aanleg van een weg wisten toeristen Hallstatt al snel te vinden. Maar de komst van de toeristen steeg explosief toen de Disney-films Frozen en Frozen II bij het ontwerpen van het koninkrijk Arendelle lieten inspireren door dit pittoreske dorpje.

Prachtige reliëfkaart van Nederland.

Wakker worden! Creatieve reclame. Via Hello You Creatives

Wakker worden