Opmerkelijke Zaken, week 10 – 2020

In Opmerkelijke Zaken, week 10 – 2020 gaat het over mondkapjes, drummen met meiden, mooie witte tanden en een huis als muziekinstrument. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Nederlandse spoorwegaffiches uit de jaren 30.

Wat zou er gebeuren als de hele wereld vegan wordt? De BBC legt het uit.

Wil je een echte Engelse maaltijd opdienen, maar heb je wat inspiratie nodig? Check dan de British Food Generator. Elke keer als je de site ververst, zie je een ander Brits gerecht met de meest bijzondere naam: bubble pudding with chips, boiled crumble of soused and pasty.

Traditional pie and mash with liquor. Bron afbeelding: Jeremy Bolwell

In 1957 vroeg het bedrijf Wilkins Coffee aan Jim Henson om commerials te maken. De reclames mochten slechts 10 seconden duren. Wilkins en Wontkins , de twee voorlopers van de Muppets, speelden van 1957 tot 1961 de hoofdrol in totaal 179 commercials en ze zijn fantastisch. Bekijk ze allemaal in onderstaande video.

De mooiste auto interieurs zijn voor je verzameld op Car Interiors. Hieronder een Porsche 911 uit 1965.

auto interieur

Door de uitbraak van het Corona virus, bezorgt het Corona bier grote problemen en de verkopen dramatisch terug. Onzin natuurlijk, want in het bier heeft niets te maken met het virus. Het is gewoon pure emotie om het bier links te laten liggen. Het lijkt een beetje op de geschiedenis van het snoepje Ayds. Dat had begin jaren ’80 te lijden onder de uitbraak van de ziekte Aids. Het merk Ayds bestaat inmiddels niet meer. Via Ad Teachings.

Onderstaande Volkswagenbusje uit de jaren ’70 is verbogen. Natuurlijk kan hij niet zo de weg op. En dat is ook niet nodig, want het is kunst. De Oostenrijkse kunstenaar Erwin Wurm is hiervoor de verantwoordelijke. Via Toxel.

Volkswagenbusje
Volkswagen bus

In 1918 begon de Spaanse griep pandemie. Deze wereldwijde epidemie eiste ongeveer 20 tot 100 miljoen levens. Het begon in januari 1918 in Haskell County, Kansas en trof vooral jong volwassenen. Ook toen waren de mondkapjes niet aan te slepen. Op Design You Trust is een aantal mondkap ontwerpen verzameld. Hieronder een selectie.

mondkapjes
mondkapje
mondkapje

Chicks with Sticks

In New Orleans heeft een groep muzikanten een vervallen huis veranderd in één groot muziekinstrument dat een kakofonie van geluiden kan laten horen. Luister zelf maar op de video hieronder.

Mooie witte tanden.. wie wil ze niet? Check onderstaande truc voor een perfect gebit.