kleed

Opmerkelijke Zaken, week 10 – 2018

In Opmerkelijke Zaken, week 10 -2018 gaat over elpeehoezen, geld verdienen met foto’s, duct tape, je moeder als kleed,samen met je hond op de fiets en meer opmerkelijke zaken.

Opmerkelijke Zaken, week 10 – 2018

Deze week hebben de volgende opmerkelijke zaken voor je verzameld.

In het Noorden van Engeland, tussen Liverpool en Hull, komt er een nieuw bos met 50 miljoen nieuwe bomen: the Northern Forest.

CNN heeft de banden van het Trump regime met Rusland in beeld gebracht. Bekijk het zelf in het artikel The many paths from Trump to Russia.

Check de 10 functies van een stopwatch. 

Cover Art Archive is een gigantische verzameling met elpeehoezen.

Om de plastic afvalberg terug te dringen, krijgt Engeland krijgt verbod op plastic rietjes. Er zijn overigens genoeg alternatieven, zoals de eetbare rietjes van Sorbos en rietjes die zijn gemaakt van zeewier.

Geld verdienen met stockfoto’s is dé droom van iedere fotograaf. Lees hoe je geld kunt verdienen met jouw foto’s.

Het heeft voordelen om af en toe boos te worden en slecht humeur te hebben. Als je sjagerijning bent wordt er namelijk meer bloed door je aderen gepompt en maakt het lichaam meer adrenaline aan waardoor je meer risico’s durft te nemen. Ook wordt je creatiever door. Ook is het slecht om je gevoelens van boosheid te onderdrukken, omdat dit het risico op een hartaanval vergroot.

De Stijl en zwaartekracht. Gif is gemaakt door Gregory Darrol.

Leer typen met regisseur David Lynch: een bijzondere typecursus

leer typen met David Lynch

Duct tape

https://youtu.be/dppC_rffB8Y

Mooi kleed voor op de grond, getiteld ‘je moeder’. Kun je kopen bij Etsy. Er is ook een ‘je vader’ kleed.

kleed

De  Amerikaans schrijver en biochemicus Isaac Asimov ontdekte dat paradimethylaminobenzaldehyde gezzongen kan worden op de melodie van het Ierse volkslied ‘The Irish Washerwoman’. Luister zelf maar.

In de mini documentaire ‘Dance Dance’ laat regisseur Thomas Blanchard alle vier de seizoenen zien. Bloemen hebben de hoofdrol. Ze bloeien, bevriezen, zijn blootgesteld aan de volle zon en aan de mist. Bekijk de documentaire hieronder.

Samen met je hond op de fiets. Gezellig. Maar wat als het regent?

En als het niet regent is het ook handig om met je hond mee te nemen achterop de brommer. Hij kan dan mooi de paraplu vasthouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *