Opmerkelijke Zaken, week 1 – 2024

In Opmerkelijke Zaken, week 1 – 2024 gaat het over middeltjes tegen een kater, de automatische haarknipmachine en een lijst met schoengooi incidenten. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Leuk spelletje: TimeGuessr. Je moet aan de hand van een foto raden waar en in welk jaar die foto is gemaakt.

Ben je platenverzamelaar. Lees dan deze 10 tips voor bezoek aan een platenbeurs. Dit om de meeste lol uit een bezoek aan een platenbeurs te halen. En niet onbelangrijk tips waardoor je de mooiste, beste en goedkoopste platen vindt.

Veel gedronken tijdens de feestdagen. Had je een kater? Op Information Is Beautiful vind je een mooie infographic waarop heel veel middeltjes tegen een kater staan vermeld. En nog meer kater nieuws…. Burger King in Brazilië heeft een ‘Hangover Whopper’-campagne gelanceerd. Klanten met een kater die krijgen korting op Burger King producten. Om te bewijzen dat je een kater hebt, wordt met behulp van gezichtsherkenningstechnologie het ‘katerniveau’ gemeten. Leer er meer over op Marketing Dive en bekijk de video hieronder.

Trace Loops maakt animaties van papier. Dat doen ze door verschillende lagen papier op elkaar te leggen en weer weg te halen. Het levert hypnotiserende bewegende beelden op.

In 1966 werd de automatische haarknipmachine van Jean Gronier, gepatenteerd. Met deze uitvinding van Gronier kon je volgens een vooraf bepaald programma je haar laten knippen in een bepaalde stijl. Je hoefde alleen maar plaats te nemen in de kappersstoel en de machine deed de rest. Het octrooi vind je op Google Patents. Via Futility Closet.

haarknipmachine

Het gooien van een schoen of het tonen van de schoenzool is in de Arabische wereld een grove belediging. Net zoiets als je middelvinger opsteken, maar dan nog net een tikkie erger. Het doet niet pijn, maar het is wel een hele grove belediging. De werper wil ermee zeggen dat de bekogelde minder waard is dan het vuil onder zijn schoenen. En er is in de geschiedenis als heel wat keren gegooid met schoenen. Zo gooide journalist Muntazer al-Zaidiijn op 14 december 2008 zijn schoen naar het hoofd van de Amerikaanse president Bush en schold hem ook nog eens uit voorhond’. Maar er zijn nog veel meer schoen-gooi incidenten.

schoen gooien
Replica van de schoen die Bush naar zijn heeft kreeg geslingerd. Bron afbeelding: Wikipedia