Opmerkelijke Zaken, week 1 – 2022

In Opmerkelijke Zaken, week 1 – 2022 gaat het over de Don’t Care Blues, de handig parkeerauto, schilderijlijsten en een knalrode misthoorn in Schotland. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

De familiegeschiedenis van de hoofdpersonen uit de Bijbel vind je op de complete bible- genealogy.

De 500 beste liedjes uit de popmuziek… Althans volgens de Rolling Stone.

Ooit gehoord van Concealment Solutions. Dat is camouflage architectuur en nep fauna om lelijke dingen uit het zicht te houden . Bijvoorbeeld een antenne die als boom wordt aangekleed. Er is zelfs een bedrijf dat hierin is gespecialiseerd.

The Frame blog is een site die gaat over antieke en moderne schilderijlijsten. Er is zelfs een Professional Picture Framers Association.

Bron afbeelding: Mbboston via Wikipedia

Don’t Care Blues van Mamie Smith werd uitgebracht in 1921. Afgelopen maandag, 1 januari was het publiek domein dag. Op deze dag was het auteursrecht op dit nummer verlopen er dan Dat betekent dat er geen auteursrecht meer rusten op dit nummer en iedereen het zomaar mag gebruiken en zelfs veranderen. Via: Archive.

I haven’t eat for a week, I even walk in my sleep
(Bugs buzz around me, fleas always creep?)
Every night and day I hang my head and weep
Yes, and weep

Deze auto heeft een extra wiel om het parkeren gemakkelijker te maken. Het is de Park-Car, die is uitgevonden door Brooks Walker in de jaren ’30 en in de jaren ’50 werd er octrooi op de uitvinding verleend. De auto had een koppelschotel waarmee hij in en uit parkeerplaatsen kon draaien en een volledige cirkel kon draaien. Helaas zag de auto-industrie er niets in en de Park-Car kwam er niet.

Luister naar de Sumburgh Foghorn. Deze misthoorn is een echte eyecatcher in het landschap van Sumburgh Head in het noorden van Schotland. Enige tijd geleden is de Sumburgh Foghorn gerestaureerd en opnieuw geverfd. De knalrode misthoorn is gericht op zee . D e misthoorn werd gebouwd in 1905 om de scheepvaart te waarschuwen voor de opdoemende mist. Hij klonk voor het laatst in 1987. Nu is hij alleen nog maar te horen bij speciale gelegenheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *