basketbal veld

Opmerkelijke Zaken, week 1 – 2019

In Opmerkelijke Zaken, week 1– 2019 gaat het over een bioscoop voor honden, het recept voor kattenpoep, Elvis stoplicht en een basketbalveld dat is omgetoverd tot een een kunstwerk. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken, lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 1 – 2019

In Plano, Texas is en speciale bioscoop voor honden en hun baasjes geopend. Met een groot scherm, comfortabele stoelen en een gemakkelijk schoon te maken betonnen vloer, kun je lekker met je hond een filmpje bekijken. Natuurlijk zijn er ook hondensnacks te koop.

Trek aan de lip van deze mond en het koor zal zingen.

Katten, honden en andere dieren… gemaakt van brood. Sabine Timm is het brein achter deze broodfiguren.

Broodfiguur

Elvis Stoplicht: groen is dansen en rood is zingen!

Elvis stoplicht
Elvis stoplicht
Afbeelding via Cross Connect Magazine

Het werk van Aja Trier is een mix van pop art en kunst à la Vincent van Gogh. Surrealistische achtergronden met Winny de Pooh of Knorretje op de voorgrond. Of Snoopy die op zijn rug van de sterrenhemel ligt te genieten.

Lekker: kattenpoep! Bekijk het recept.

kattenpoep

In Lyon vind je deze graafmachine die is omgebouwd tot een mobiel aquarium gevuld met echte vissen. Deze graafmachine is een kunstwerk van de Franse kunstenaar Benedetto Bufalino voor het Festival of Lights.

Öbst is een film van Jan Elsner. Fruit knort en beweegt alsof het schattige fluffy dieren zijn.

In 1966 probeerde basketbalspeler Wilt Chamberlain in een VW kever te kruipen. Chamberlain was 2,16 meter lang…. Denk je dat het lukte?

Danspartner komt uit onverwachte hoek.

via Gfycat

Straatkunstenaar MADSTEEZ heeft een basketbalveld in Harlem, New York omgetoverd tot een kunstwerk. MADSTEEZ staat bekend om zijn gigantische muurschilderingen met gedurfde kleurenschema’s en raadselachtige figuren. Ook dit basketbalveld in het Nicholas Park is daar een voorbeeld van.

basketbalveld
Afbeelding via Design Boom

Noodle School neemt je mee naar Lanzhou, een stad in het noordwesten van China die beroemd is om zijn bami met noedelsoep. De video vertelt het verhaal van een groep studenten die ervan droomt om rijk te worden met de noedelhandel.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *