Friesland

Opmerkelijke Zaken, week 1 -2018

Opmerkelijke Zaken, week 1 -2018 gaat over de Ball Cap Buddy, het tweede Friesland dat overigens niet bestaat, Rubik’s Cube van ijs, zwevende danseressen en meer opmerkelijke zaken.

Opmerkelijke Zaken, week 1 -2018

Empty the Fridge: Budgetkoken met restjes uit de koelkast.

Every Second houdt van alles bij wat er in 1 seconde gebeurt op de wereld, zoals McDonald’s verkoopt iedere seconde 75 hamburger heeft iedere seconde  810 klanten en maakt ongeveer $800,- winst per seconde. En in 2016 verdiende Taylor Swift ongeveer elke seconde zo’n $ 5,-.

De Ball Cap Buddy is een soort rekje in de vorm van een cap. Het rekjeis bedoeld om je petje heen te draperen. Zo blijft je cap netjes als je hem mee wilt nemen in de koffer, maar het is ook een handig hulpmiddel als je je pet wilt wassen. Dan blijft hij mooi in model. En wist je dat je je cap zelf in de afwasmachine kunt wassen.

petje
Bron foto: Book of Joe

Wist je dat er naast ‘ons’ Friesland, nog een Friesland bestaat? Althans het eiland ‘Frisland’ stond op heel veel kaarten uit de periode 1560 – 1660. Maar het bleek een fantoom eiland te zijn. Een niet bestaand gebied. Het was een hoax ‘avant la lettre’. De kaartenmaker, Nicole Zeno, wilde op deze manier de wereld overtuigen dat hij de Nieuwe Wereld had ontdekt, nog voor Columbus dat had gedaan. En het bewijs was…. de Zeno kaart waar zelfs het eiland Frisland op staat.

Friesland
Het eiland Friesland. Ook wel Frislant of Frisland genoemd. Bron afbeelding: Atlas Obsura

Het Berezka Ensemble is een dansgroep uit Rusland. En eigenlijk is dansen niet de juiste benaming van hun kunsten, want de Berezka danseressen lijken wel te zweven over het podium.

De danseressen hebben geen wieltjes en gebruiken ook geen rolschaatsen. Bekijk zelf het geheim van hun zweefkunsten.

Deze geitenbrug vind je op een boerderij in Elkton, Maryland. Een soort Disneyland voor geiten.

Een Rubik’s Cube die bijna helemaal van ijs is gemaakt. Alleen het binnenwerk is van plastic. En het ding werkt nog ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *