hoolahoop

Opmerkelijke zaken, week 15 – 2017

De leukste opmerkelijke zaken die ik deze week op het net ontdekte.

Zingt de nachtegaal alleen ’s nachts?

Ingepakte kattenkop.

Hoe vertaal je muziek in gebarentaal, zodat doven en slechthorenden ook kunnen luisteren naar een song? ‘Luister’ naar Under the Bridge van de Red Hot Chili Peppers.

Fouten in teksten op reclameborden. Deze grammar vigilante verbetert ze met de speciaal gemaakte ‘Apostrophiser’. Neem grammatica serieus!

Ooit gehoord van de fophommel, kweldergifoogdaas, roodbaardroofvlieg of kustvlekoog? Het zijn de vliegen en muggen die voorkomen in de provicie Zeeland. Lees het in de gloednieuwe Fauna Zeelandica: een boek over deze diersoorten.

Vorige week vond er een terroristische aanslag plaats in Stockholm. Vreselijk! Het was volop in het nieuws. Over heel veel terroristische aanslagen horen we echter nooit iets. Kennelijk niet nieuwswaardig genoeg. Op de kaart 2017 Terrorist Attacks zijn alle aanslagen verzameld. Ook die waar we nooit iets van horen. Er is ook een kaart van het jaar 2016

Stel…. Je hebt geen bril nodig, maar je wil er wel graag eentje. Wat zijn dan de opties? Je kunt natuurlijk een bril met opzetten met ‘vensterglas’. Maar je kunt er ook eentje laten tatoeëren. Matthew G. deed het.

bril tattoo
Bron: Design You Trust

Wat is er toch met de stropdas van Trump? Bekijk ze allemaal op Trump’s Ties.

Stropdas van Trump
Bron: Trump’s Ties

Recept voor de lekkerste salade ooit!

lekkerste salade ooit
Bron: Bad Menu

Bijzondere natuurbeschermingscampagne in Nairobi.

natuurbescherming
Bron: Peter from Texas

Je bent nooit te oud voor de hoolahoop!

hoolahoop
Bron: Giphy

Ode aan hond Griffey