Kerstfoto

Kerstmis Anders: Opmerkelijke Zaken 52 -2018

In Opmerkelijke Zaken, week 52– 2018 gaat het over Kerstmis anders dan anders. Met heel veel bijzondere kerst dingetjes, want het moet geen standaard, gewone en doorsnee kerst worden, maar een super speciaal feest.

Kerstman Anders

De Kerstman was op zijn reis gecrasht binnenland van Australië. Hier werd met open armen ontvangen door de lokale gemeenschap. ’t Is een reclame van Aldi.

Ook Kerstmannen zijn het weleens oneens!

De kerstman had op deze advertentie uit de vijftiger jaren, geen arreslee met rendieren, maar een lamp om zich mee te vervoeren.

Afbeelding via Weird Vintage

Kerstwens Anders

Ben je klaar met de papieren kerstkaarten, stuur dan een online groet met kerstmis. Een beetje een originele natuurlijk. Dat kan met MapChannels, maar nog leuker is It’s a Message. Je kunt hiermee een kerstwens sturen vanaf  jouw locatie.

Luister eens naar deze muzikale kerstwens uit 1966.

Kerstdiner anders

Eet eens wat anders dan de standaard rollade en ga eens niet gourmetten. Er zijn heel wat lekkere kerstgerechten, die niet zo voor de hand liggen.

Afbeelding via Design You Trust

Ook de tafel moet er natuurlijk in kerststijl uitzien. Vouw daarom eens een servetje in kerststijl. Hieronder een ‘how to’ filmpje.

Kerstboom anders

Geen gewone kerstboom dit jaar, maar voor Kerstmis Anders, moet je een opvallende en creatieve kerstboom opzetten. Hier een aantal voorbeelden.

Bauhaus kerstboom.

Bauhaus kerstboom
Afbeelding via Bauhaus Movement Magazine

Deze geometrische kerstboom zonder naalden was lekker hip in 1956 en deze foto verscheen in het magazine Better Homes and Gardens.

Afbeelding via Collectors Weekly

Allereerst de Godzilla kerstboom. Dit exemplaar hieronder staat opgesteld in het Aqua City Odaiba shopping mall in Tokio, Japan.

Vuile was kerstboom.

Afbeelding via Dioniso Punk

Ook bijzonder is deze ziekenhuis kerstboom.

ziekenhuis kerstboom
Bron afbeelding: Sad and Useless

Voor de vinyl verzamelaar is er deze platen kerstboom.

Afbeelding via kerst vinyl

Digitaal je kerstboom decoreren kan op Christmas Experiments. Je kunt ook nog heel veel andere kerst-experimenten uitvoeren.

Kerstfashion Anders

Bizarre kerstfoto’s met de familie vind je op Sad and Useless. Op onderstaande foto zie je wat de kerstfashion dit jaar brengt.

Kerstfoto

Lekker even sporten tijdens Kerstmis? Doe dan deze kerstsportschoenen van Brooks aan je voeten.

Afbeelding via Pee Wee Blog

Sneeuwpop Anders

Dronken sneeuwpop.

Afbeelding via Dioniso Punk

Dartele sneeuwpop.

Afbeelding via Bits and Pieces

Kerstmuziek Anders

De 10 allerbeste kerstliedjes ooit volgens Let’s Groef…. met een flink dosis soul en lekker veel verdriet. En check ook deze kerst muziek documentaires.

Katten brengen een kerstliedje ten gehore.

Het slechtste kerstliedje ooit,  is hoogstwaarschijnlijk Verre Kerst van De Tokkies uit 2000.

Mr. Bean dirigeert een Kerstorkest van het Leger des Heils.

David Byrne heeft een playlist opgesteld met kerstmuziek. Omdat dit artikel gaat over ‘Kerstmis Anders’, is deze kerstmuziek ook anders dan anders. Luister hieronder naar de afspeellijst Eclectic for the Holidays.

Lees meer berichten over Kerstmis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *