vrouwen met een baard

In Opmerkelijke Zaken, week 34 – 2018

In Opmerkelijke Zaken, week 34 – 2018 gaat het over scheve brievenbussen, lachende schoolkinderen en een eenzame alien. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken, lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 34 – 2018

Deze week hebben de volgende opmerkelijke zaken voor je verzameld.

Wist je dat je aan de hand van je reactiesnelheid je leeftijd kunt inschatten. Doe de test!

Da’s handig: een magneet om de spelden uit je haar te halen.

magneet
Afbeelding via Hair Hall of Fame

Deze twee scheve brievenbussen vind je in de hoofdstad van Taiwan, Taipei. Tijdens een orkaan in 2015, zijn deze brievenbussen door de keiharde wind helemaal scheef komen te staan. De brievenbussen groeiden uit tot een attractie en vele mensen kwamen speciaal naar deze plek om samen met de brievenbussen op de foto te gaan.

scheve brievenbus
Scheve brievenbus van Taiwan. Bron afbeelding: showme_art, via Flickr

Vrouwen met een baard. Wordt het eindelijk geaccepteerd? Op Instagram wordt er flink werk van gemaakt. Kijk maar eens op #beardedwomen en kijk ook eens op de lichaamshaar kaart.

vrouwen met een baard
Afbeelding: Sad and Useless

Een vliegende Ikea stoel: de Chairplane.

Eva N., een vrouw uit in Slovenië, is gearresteerd omdat ze 16 jaar lang dezelfde muziek draaide. En dat deed ze elke dag. Van 6 uur ’s morgens tot 10 uur ’s avonds. Ze draaide de aria La Traviata van Verdi in een uitvoering van Placido Domingo. De buren werden het op den duur flink zat en op afgelopen 13 augustus werd ze gearresteerd. Als reden voor het muzikale getreiter gaf Eva N. op dat het een reactie was op het geblaf van de honden in de buurt

In 1962 werd Tanzania getroffen door een lachepidemie. Kinderen begonnen zonder aanleiding uitbundig te lachen. Niemand wist waarom. De scholen werden gesloten want met al die lachende schoolkinderen had lesgeven geen zin mer. Zo’n 30.000 mensen werden getroffen door de epidemie. De epidemie ging vanzelf weer weg. De video hieronder is afkomstig van de lachdocumentaire Laughology en geeft een verslag.

Hond heeft honger. Hij kan de pizza wel van de televisie af eten.

Wanneer je inkt in water spuit, krijg je hele mooie beelden. Bekijk het op de video hieronder,

Zelfs een alien is wel eens eenzaam. En ook voor de alien is er een oplossing… Leer de taal! Briljante reclame.

De Franse kunstenares Camille Walala heeft een megagrote muurschildering gemaakt op een gevel van zo’n 40 meter hoog. In de video zie je hoe dit kleurrijke kunstwerk tot stand is gekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *