Protest tegen Spotify royalty’s

De Spotify royalty’s die je als muzikant betaalt aan deze streamingdienst, rijzen volgens sommige muzikanten de pan uit en zijn niet eerlijk berekend. De Engelse rockband The Pocket Gods protesteert hiertegen met een album met 1000 nummers dat ze op Spotify plaatsen.

Spotify royalty’s

De Engelse rockband The Pocket Gods bedacht een plan om die Spotify royalty’s te omzeilen. De bandleden ontdekte dat je ongeveer €0,0024 aan royalty’s ontvangt wanneer een nummer wordt gestreamd. Het maakt niet uit of dat een nummer is van 30 seconden of 10 minuten. En of dat getal van €0,0024 klopt, is niet duidelijk. Maar veel is het in het in ieder geval niet. Steeds meer muzikanten komen in protest .En het is door de jaren heen steeds minder geworden. Je kunt het zelf uitrekenen op de royalties calculator.

Nobody Makes Money Anymore

The Pocket Gods besloten om een ​​album met 1000 nummers uit te brengen, waarbij elk nummer net iets meer dan 30 seconden duurt. Ze kozen bewust voor die 30 seconden omdat het Spotify pas royalty’s gaat uitbetalen als een nummer meer dan 30 seconden is beluisterd. Het langste nummer op het album is 36 seconden. Het album heet 1000X30 – Nobody Makes Money Anymore. De single heeft de toepasselijke titel 0.002.

Wil je het album beluisteren? Dat kan op Spotify of hieronder.

Bronnen: Loudwire, NME