Leer discodansen met Åke Blomqvist

Wil je leren discodansen? Dan is Åke Blomqvist de allerbeste dansleraar die je maar kunt wensen. Åke Blomqvist is inmiddels overleden, maar er zijn talloze filmpjes waarin hij de beste discomoves toont.

Dansleraar

Åke Blomqvist (1925-2013) was een Finse dansinstructeur. Hij begon met lesgeven toen hij 15 jaar was. Hij had samen met zijn vrouw Leena dansscholen in Helsinki, Tampere en Lahti in Finland. Blomqvist schreef bovendien verschillende dansinstructieboeken over en speelde in talloze films. Dansen bleek iets erfelijks te zijn, want ook de twee kinderen van Åke en Leena zijn dansleraar geworden. Blomqvist werd beroemd met zijn discodansinstructies.

discodansen
Blomqvist in 1960. Bron afbeelding: Ensio Ilmonen Wikipedia

Leer discodansen

Blomqvist was de gastheer van een dansprogramma dat in de jaren ’80 op zaterdag op de Finse tv te zien was. Hij liet daarin zien hoe je moest discodansen. Deze uitzendingen van Åke’s discolessen werden later via het via internet verspreid. Deze dansleraar werd opeens mega beroemd. Iedereen zag wat een fenomenaal danser hij was. Hij danste disco zoals disco gedansd moest worden, met de juiste moves.

Hieronder een serie video met Åke Blomqvist, The King of Disco in de hoofdrol.

Bronnen: Kraftfuttermischwerk, Vintag.es, Wikipedia