synsthesizer

Korte cursus over de synthesizer

De website Learning Synths biedt een korte cursus over de synthesizer. Hoe werkt zo’n ding eigenlijk en hoe krijg je er muziek uit?

Cursus

In deze cursus leert je de basis van van de synthesizermuziek. Je hoeft helemaal niets van muziek te weten en je hoeft ook niet eerder op een synthesizer te hebben gespeeld. Je kunt gewoon vanuit je browser en met je muis wat gaan aanklooien. Luister hieronder naar de geluiden van de Minimoog.

Soorten synthesizers

Er zijn verschillende soorten synthesizers. Zo zijn er fysieke instrumenten zijn die muzikanten op het podium bespelen, maar er is ook synthesizer software dat je op je smartphone of op je computer kunt bespelen.

Synthesizers

Synthesizers maken geluid met behulp van elektriciteit, meestal met knoppen waarmee je hun geluid kunt veranderen. Sommige bedieningselementen veranderen slechts één specifiek aspect van het geluid, terwijl andere vele aspecten van het geluid veranderen. Op Learning Synths leer je welke geluiden je kunt maken, hoe je de geluiden kunt veranderen. Ook leer je over sound effects en drumcomputers.

Ga lekker zelf aan de slag en volg de korte cursus over de synthesizer op Learning Synths. Misschien wordt je wel de nieuwe Mario Mathy: de synthesizerkoning van België.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *