Het zangfietspad

Op het zangfietspad kunnen fietsers die willen zingen, naar hartelust liederen ten gehore brengen. Ze hoeven zich niet te schamen. En dat is ook het doel van dit fietspad: bewustwording creëren over onbenullige schaamtes zoals het zingen op de fiets.

Zangfietspad

Het zangfietspad is in 2013 bedacht door kunstenaar Mapije de Wit. Ze vond het vreemd dat mensen zich schamen om te zingen op te fiets. Dat vindt ze verspilde energie. Op een zangfietspad kun je dan ook ongestoord en uit volle borst meezingen.

Het begon als een experiment op een fietspad in Amsterdam. Ze hing een bordje op waarop stond dat je gerust lekker mag gaan zingen. Inmiddels vind je zangfietspaden in Dongenvaart, Drimmelen, Houten, Almere, Amstelveen, Lansingerland, Zoetermeer, Leiden en Hierden.

zangfietspad

Ook in Vlaanderen

Ook in Vlaanderen is het eerste zangfietspad in gebruik genomen. Begin juli lanceerde het Vlaamse Zedelgem dit eerste zangfietspad in België! Langs het fietspad staan borden met een QR-code. Als je deze scant kom je op het YouTube-kanaal van de gemeente terecht met en Playlist waar meezingers van lokale artiesten zoals Louis Flion en de Cappaert Sisters voorgesteld worden.

Bronnen: AD, Alphens, Fietsersbond