wij zijn de dames van de toiletten

Het Bananenlied en andere hits

Tijd voor wat Hollandse cultuur met Het Bananenlied (Er Zijn Vandaag Geen Bananen). Een wereldnummer van de Germa’s, Twee zussen uit Noord Brabant. 

De Germa’s

De Germa’s was een muzikaal duo uit Herpen, Noord Brabant. Het duo bestond uit de twee zussen Gerrie en Martha Dappers. Hun carrière is eigenlijk per ongeluk begonnen. Zomaar omdat ze altijd al samen zongen.

Het duo zong over de echte dingen van het leven: drank, mannen en toiletbezoek. Ze begonnen met covers en later eigen nummers. Het Bananenlied uit 1986 was lang niet het enige succes. Het begon in 1982 met Wij zijn de dames van de frituur.

De Kanarie Van Arie

De kanarie van Arie dat als B-kant verscheen van de single Wij zijn de dames van de frituur was hun allergrootste succes en stond twee weken lang in de Nederlandse hitparade en kwam zelfs op Volle Toeren. Zelfs hadden ze een beetje een hekel aan dit nummer, maar het publiek kon er geen genoeg van krijgen. Herman Brood deed er zelfs de polonaise op!

Albumhoezen

De Germa’s waren niet alleen succesvol vanwege hun muzikale capaciteiten. Ook de hoezen van hun singles waren bijzonder. Een voorbeeld is de hoes van Wij zijn de dames van de toiletten uit 1989.

wij zijn de dames van de toiletten

Ook de hoes van het Bananenlied is een pareltje.

Bananenlied

In 2008 zit het erop. Na dertig jaar muziek is het tijd om een punt achter hun carrière te zetten.

Meer over muziek.

Bronnen: Dutch Charts, NL Discografie,Vintag.es

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *